hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Bella Ciao" İtalya

    Bella Ciao İtalya
    expand

    Euro 2012'de Almanya'yı 2-1 yenerek finale yükselen İtalya'da yüz binler galibiyeti sokaklarda çılgınlar gibi kutladı. Almanya'da yaşayan İtalyanlar da Almanlar'ı uyutmayarak zaferin tadını çıkardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EURO 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda finalin adını, Süper Mario lakaplı Balotelli'nin attığı goller belirledi.

    Tarihi ezberi bozmayan Gök Mavililer, Alman Panzerler üzerindeki üstünlüğünü 2-1'lik skorla perçinleyerek, İspanya'nın finaldeki rakibi oldu. Takımlarının galibiyeti İtalyanları coştururken, ülkede adeta erken şampiyonluk kutlamaları yaşandı.

    Finalde Almanya-İspanya'yı görmek isteyenlerin hayalleri, Varşova'daki Ulusal Stadyumu'nda, İtalya'nın çılgın çocuğu Mario Balotelli'nin, 20 ve 37. dakikalarda gelen birbirinden güzel 2 golü ve Buffon'un kaleye olan hakimiyetiyle suya düştü. Finalin favorisi olmasına karşın, Mesut Özil'in uzatma dakikalarının ilkinde penaltı atışından elde ettiği 1 golle evine dönen Almanya oldu.

    ŞAMPİYON OLMUŞ GİBİ KUTLADILAR

    Karşılaşmadan yüzü gülerek ayrılan İtalya'da ise şölen havası yaşandı.

    Takımlarını Varşova'da seyredemeyen yüzbinlerce İtalyan ise, ülkenin hemen her şehrindeki meydanlara kurulan dev ekranlarla maçın keyfini çıkardı. Karşılaşma boyunca takımlarının üstünlüğünden dolayı fazlasıyla mutlu olan İtalyanlar, uzatmalarda Mesut Özil'in penaltı atışını gole çevirmemesi için dua etti.

    Dualar boşa çıksa da, Almanya'nın Mesut'unkinden başka bir gol bulamaması ve maç bitiş düdüğünün çalması üzerine, başkent Roma'da kutlamalar patlak verdi. Meydanı ve başkent sokaklarını, binlerce taraftarın çığlık sesleri ve İtalya milli marşı inletti.

    Roma'da adeta şampiyonluk kutlamaları yaşanırken, her yer, yeşil, beyaz, kırmızı renkli İtalya bayraklarıyla donandı. Kutlamalar sabaha kadar sürdü, taraftarlar sıcak havanın da etkisiyle kendilerini meydanlardaki havuzlara attı.

    MESUT'UN GOLÜNE BİR O SEVİNDİ

    Bazı taraftar kutlamaların dozajını artırarak, Piazza Venezia'da (Venedik Meydanı) Almanya bayrakları yakarken, bazıları, "Öldürdük seni Merkel", "Merkel nerede senin Avrupan" gibi sloganlar attı. Taşkınlıkta sınır tanımayanlar ise, petrol yardımıyla ağızlarından ateş çıkararak, meydanda tehlikeli anlar yaşanmasına neden oldu.

    Binlerce İtalyan'ın arasında maçı seyreden Alman bir kadın ise, Mesut'un penaltı golüne dakikalarca çığlık atarak sevindi.

    Almanya'da da İtalya coşkusu

    Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final karşılaşmasında Almanya'yı 'Süper Mario' lakaplı Mario Balotelli'nin nefis iki golüyle yenerek finale yükselen İtalya Almanya'da yaşayan İtalyan ve diğer göçmenleri sevindirdi.

    İtalya'nın 2-1 üstünlüğünden sonra bayraklarıyla caddelere çıkan İtalyanlar sevgi gösterisi yaptı. Çoğu İtalyanlar aşk şarkıları söyleyip, arabalarla şehir turu atıp adeta korna sesleriyle geç vakitlere kadar eğlendi ve Almanları uyutmadı.

    Finale yükseleceğinden emin olan Almanlar aldıkları yenilgiyle yıkıldı. Suratları asılan Almanlar maçtan sonra evlerine kapandı. İtalyanın golcüsü Balotelli sözünde durdu.

    Süper Marıo Balotelli, maçtan önce "Alman Milli Takımın file bekçisi Manuel Neuer ile açık hesabımız var. Bu hesabı yarı finalde kapatacağım" demişti. Üç yıl önce 2009 yılında U-21 genç milli takımında yine yarı final maçında Almanya'ya karşı oynayan İtalya, 90 dakika Neuer'e karşı aradığı golü bulamamıştı.

    Balotelli'nin roket gibi şutlarına cevap veren Alman file bekçisi Neuer takımını finale taşıyan isim olmuştu. Bu sefer büyü tutmadı. Neuer, Balotelli'nin füze gibi şutuna cevap veremedi ve filelerin nasıl havalandığını seyretti.

    Almanların şeref golü şüpheli penaltı atışı Mesut Özili'in ayağından geldi. Maçın bitimine bir dakika kalsada Almanlar yine ümitlendi ikinci golü bekledi. Bu sefer şansları tutmadı gülen taraf İtalyanlar oldu. İtalyanların sevincine çok sayıda Türk ve diğer göçmenler ortak olup caddelerde kutlamaları beraber kutladılar.

    İtalyanlar popüler şarkıları ' O Sole Mio' ve 'Bella İtalia Ciao' şarkılarını söyleyerek Almanya'da İtalya rüzgarı estirdi.

    Gözler şimdi Pazar günü oynanacak final karşılaşması olan İspanya-İtalya maçında.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow