hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ölüm tehdidi istifayı getirdi

    Ölüm tehdidi istifayı getirdi
    expand

    İspanya'nın kuzeydoğusunda ayrılıkçı bir politika izleyen Bask bölgesinin San Sebastian kentinde belediye başkanının özel sekreterliğini yapan Josetxo Ibazeta, Avrupa Şampiyonluğu'nu kutlamak isteyen bir grup genci ölümle tehdit etmesinin ardından gelen eleştiriler sonrasında istifa etti.

    İspanya'nın kuzeydoğusunda ayrılıkçı bir politika izleyen Bask bölgesinin San Sebastian kentinde belediye başkanının özel sekreterliğini yapan Josetxo Ibazeta, Avrupa Şampiyonluğu'nu kutlamak isteyen bir grup genci ölümle tehdit etmesinin ardından gelen eleştiriler sonrasında istifa etmek zorunda kaldı.

    İspanya'nın futbolda Avrupa Şampiyonu olmasının ardından, San Sebastian'da ellerinde İspanyol bayrakları ile sokağa çıkıp kutlama yapmak isteyen bir grup gence "Hemen gidin buradan, şimdi tabancamı çıkarır iki tane sıkarım" şeklinde tehditler savuran ve ETA yanlısı bir slogan atan Ibazeta'nın sözlerinin İspanyol basınında yer almasının ardından gelen baskılar istifa getirdi.

    Ibazeta istifasını bugün sunarken, San Sebastian Belediye Başkanı Juan Carlos Izaguirre, bunu kabul ettiğini açıkladı. ETA yanlısı bir politika izlediği bilinen ve Mayıs 2011'teki ayındaki yerel seçimlerden sonra ilk defa San Sebastian'da belediye başkanlığını alan Bildu partisinden olan Izaguirre, özel sekreteri İbazeta'nın tavrını "tamamen kabul edilemez" olarak değerlendirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow