hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mehmet Topal'dan şampiyonluk yorumu

    Mehmet Topaldan şampiyonluk yorumu
    expand

    Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Mehmet Topal, çok kaliteli bir kadroları bulunduğunu ve şampiyonluk için en az rakipleri kadar iddialı olduklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Topal, Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi yayın organı Tam Saha Dergisi'nin ekim ayı sayısındaki röportajında, Fenerbahçe gibi büyük bir camianın her zaman için şampiyonluğa ve kupalara odaklanması gerektiğini vurgulayarak, "Çok kaliteli bir kadroyla sahibiz ve şampiyonluk için en az rakiplerimiz kadar iddialıyız. Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un dışında Bursaspor da çok iyi bir oyuncu grubuna sahip. Özellikle deplasmanlarda alınan sonuçlar şampiyonluk yarışında çok belirleyici olacak" dedi.

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elendikleri için çok üzüldüklerini anlatan Mehmet, UEFA Avrupa Ligi'nde hedeflerinin final oynamak olduğunu, bunu başarabilecek güçlerinin bulunduğunu söyledi.

    Mehmet Topal, Fenerbahçe'de ilk birkaç hafta sıkıntı çektiğini, ancak daha sonra performansının yükseldiğini belirterek, "Son 4-5 maçta iyi oynadığımı ve Fenerbahçe'ye katkı yaptığımı düşünüyorum. Hala yüzde 100 performansa ulaşmış değilim. Oynadıkça, uyum sağladıkça Fenerbahçe'ye yapacağım katkı da yükselecek" diye konuştu.

    -"İspanya'da işleri profesyoneller ve teknik adamlar yürütür"-

    Mehmet Topal, "Ülkemizde kulüp yöneticileri işi profesyonellere bırakmak yerine süreçlerin tamamına katılmayı ve müdahale etmeyi tercih ediyor. Bu bağlamda İspanya'da durum nasıldı?" şeklindeki soruya, şu yanıtı verdi: "İspanya'da işleri profesyoneller ve teknik adamlar yürütür. Kulüp başkanlarını ve yöneticilerini imza törenlerinde ya da maça çıktığınızda protokol tribününde otururken görürsünüz. Avrupa'da bütün taşlar yerine oturtulmuş, düzen kurulmuş, çark dönüyor. Siz de bu düzene ayak uydurmak zorundasınız. Orada 'Ben böyleyim, düzen bana uysun' deme şansınız yok. Aksi takdirde çarkın dışında kalırsınız. Umarım ilerleyen dönemde bizim ülkemizde de böyle bir düzen kurulur ve çarklar sağlıklı dönmeye başlar."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İspanya'da kötü sonuçlar alındığında tepkilerle karşılaşılmadığını anlatan Mehmet Topal, "Türkiye'de ise böyle durumlarda oyuncuların sokağa çıkamadığı dönemler oluyor. Bizim ülkemizde herkes futbolu çok iyi bildiğini sanıyor. Ama oyuncular biraz daha rahat bırakılmalı, eleştiriler biraz daha düşük düzeyde kalmalı. İspanya'da oyunculara inanılmaz toleranslar gösteriliyor" diye konuştu.

    -"Emre ağabey ile benim futbolcu tiplerim çok farklı"-

    Emre Belözoğlu'nun takımdan ayrılmasının ardından kendisinin transfer edildiğini hatırlatan Mehmet Topal, "İnsanlar benim Emre ağabeyin yerine alındığımı düşünmeye başladı. Oysa Emre ağabey ile benim futbolcu tiplerimiz çok farklı. Emre ağabey daha çok topla oynayan ve ofansif bir oyuncu bense defansif ve zaman zaman hücuma çıkan bir oyuncuyum" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Futbolu Avrupa'da bırakmak istediğini her zaman söylediğini ancak Fenerbahçe tarafından ısrarla istendiğini kaydeden Mehmet, "Futbolu çok seven bir insanım ve yaşım daha çok genç. Şu anda Fenerbahçe gibi büyük bir camiada 4 yıllık kontratım var. Zamanın önümüze ne çıkartacağını bilmiyoruz. Futbolda olaylar çok hızlı değişebiliyor. Kaderimde böyle büyük bir camiada oynamak varmış. Fenerbahçe'de olmaktan çok mutlu ve huzurluyum. İnşallah Fenerbahçe ile büyük başarılar yaşayabilirim. Fenerbahçe bana geçtiğimiz sezon da bir teklif yapmış ancak kulübüm bu teklifi kabul etmemişti. Bu sene ise çok daha fazla ısrarcı oldular. Teklifi kabul etmemde hem yönetimin hem Aykut Hocamızın hem de taraftarların benimle ilgili bu güzel düşünceleri çok etkili oldu" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow