hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Böyle bir sorun yaşamak istemezdim"

    Böyle bir sorun yaşamak istemezdim
    expand

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Borussia Mönchengladbach maçı öncesi basın toplantısında takımın son durumu ve Alex de Souza hakkında açıklamalarda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aykut Kocaman, “Bizim açımızdan çok değerli olan Avrupa Ligi’nin sonuna kadar gidecek bir kadromuz var. Bizim için şu an negatif görülen durumu yarın akşam lehimize çevirmeyi umuyoruz” diyerek başladığı toplantıda Alex üzerine de konuştu.

    “Alex’in ayrılışının takım üzerinde yarın etkisi ne olacak” sorusuna Kocaman, “Şahsım adına uzun yıllardır futbolun içindeyim. 30 yıla yaklaşan bir süre bu. Her ne pahasına olursa olsun, bir şekilde yaralarımız sarmayı ve demoralize hali gidermeyi hem futbolcuyken hem de antrenörken öğrendim. Kendi adıma yarın bu beni etkilemeyecek. Ancak oyuncular genç insanlar. Onların nasıl etkileneceği konusunda herhangi bir çıkarımda bulunmak mümkün değil” şeklinde cevap verdi.

    Geçen sezonki durumla şimdikini kıyaslayan teknik adam, “Geçen sezon her maça çıkarken farklı bir durum vardı. Sürekli bunları aşmaya çalışıyorduk. Burada önemli bir ayrım var. Geçen sezon olağanüstü bir sezondu. Dışarıda etkenler vardı. Bu sefer kendi içimizde bir sıkıntı var. Bunları aşma potansiyeli olduğunu biliyoruz” şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaptanlık hakkında da konuşan Kocaman, “Takım kaptanlığı ile ilgili benim temel düşüncem kıdemin en önemli vasıflardan biri olduğudur. O kıdeme göre devam ederim” dedi.

    Son dönemdeki maçlardan sonra taraftarlardan gelen eleştirileri yorumlayan Kocaman, “Performans işi yapıyoruz ve bu eleştiriye tabi. Bunları anlayabiliyorum. Bundan sonra ne olacağı konusunda bir fikrim yok. Hep şunu iddia ettim, potansiyeli yüksek bir takımımız var ancak henüz bunu harekete geçiremedik. Bu potansiyeli gerçekleştirebilmek için düzgün bir ortam da olduğunu düşünmüyorum. Bu takımın zamana ihtiyacı var. Karşımızda ve içimizde duvarlar var ve bunları geçmek kolay değil açıkçası” ifadelerini kullandı.

    Alman bir gazetecinin “Alex neden gitti” sorusuna, “Takımımızda bir takım sorunlar vardı. Bunları gidermek adına takım kaptanımızla yollarımız ayırmak zorunda kaldık” diyen teknik direktör, “Yurda döndüğümüzde, bu önemli maçı geride bıraktıktan sonra gerekli açıklamalarda bulunacağız” şeklinde konuştu.

    Bu problemin neden sezon başında halledilmediğini soran gazeteciye de Kocaman şunları söyleyerek toplantıyı noktaladı:

    “Hiçbir antrenör sezonun böyle bir zamanında takım kaptanı ile böyle bir sorun yaşamayı istemezdi. Bu mutluluk verici bir durum değil. Bundan yaklaşık bir ay önce bir TV kanalında yaklaşık 2,5 saatlik bir programda açıkladım. Ama özetlemem gerekirse, sezon başında böyle bir sorun yoktu. Kendisine de ilettiğim gibi sezonu onun performansını maksimum tutacak şekilde programladık. Bugün bu hale gelmesinde benim suçum yok, oyuncu kendisine bakmalı.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow