hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ezeli rekabet günü

    Ezeli rekabet günü
    expand

    Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş saat 19.00'da karşı karşıya gelecek. Maçı Özgür Yankaya yönetecek.

    Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle derbiyi tribünden sadece kadınlar ile 12 yaş ve altı çocuklar, velileri yanlarında olmak koşuluyla izleyebilecek.

    İki ekip arasında 28 Kasım 1924 tarihinde, Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 88 yıllık ezeli rekabette Fenerbahçe'nin galibiyet ve gol sayısında üstünlüğü bulunuyor.

    Bugüne dek yapılan 332 maçta Fenerbahçe 125, Beşiktaş 121 galibiyet alırken, 86 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Rekabette Fenerbahçe'nin toplam 452 golüne, Beşiktaş 419 golle karşılık verdi.

    Derbide ilk heyecan

    Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yarın yapılacak derbi, ezeli rakiplerin teknik direktörlerini ilk kez derbide birbirlerine rakip yapacak.

    Yıllarca, şu an çalıştırdıkları takımlarda futbolcu olarak ter döken ve sembolleşen iki deneyimli teknik adam, derbi tarihinde ilk kez takımlarının başında birlikte görev yapacak.

    Samet Aybaba ile Aykut Kocaman, teknik direktör olarak daha önce başka takımların başında birbirleriyle tam 14 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlardan 5'ini Samet Aybaba'nın, 4'ünü Aykut Kocaman'ın çalıştırdığı takımlar kazanırken, 5 maç da berabere bitti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow