hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aykut Kocaman'ın gururu

    Aykut Kocamanın gururu
    expand

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş karşısında aldıkları 3-0'lık galibiyetin gurur verici olduğunu söyledi.

    Kocaman, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, bütün futbolcuları gibi kendisinin de son derece mutlu olduğunu ifade ederek, "Toz duman içindeydik açıkçası. En azından zihinlerde, gönüllerde biraz daha ferahlama hissi olduğunu düşünüyorum. Ezeli rakibimizi yendik. Her zaman güçlü bir takım Beşiktaş. Şu andaki durumu ne olursa olsun, böyle bir takımı yenmek, gurur verici" diye konuştu.

    -"Son 4 gün içinde, çok önemli bir refleks gösterdik"-

    Kasımpaşa maçının ardından, Borussia Mönchengladbach maçına kadar olan kısa sürede ne değiştiği sorulan Kocaman, şöyle konuştu:

    "İki, üç günde çok şey değişmez. Hiçbir antrenör dünyada yok ki, iki, üç günde, takıma kondisyon enjekte etsin. Çok önemli, değerli ve kaliteli oyuncular alındı, bu takıma. Çok sıkıntılı periyottan geçtikten sonra, bu oyuncuları bir arada tutmaya çalışıyoruz. Bütün malzememiz insan, sonuçta. İnsanlarla uğraşıyoruz. Onları bir potada eritebilmek için, zamana ihtiyacımız var. Fakat buna zaman verilmek de istenmiyor gibiydi. Son 4 gün içinde, Fenerbahçe Futbol Takımı çok önemli bir refleks gösterdi. Hepsine teşekkür ediyorum."

    Kocaman, "Fenerbahçe Futbol Takımı antrenör takımı olma yolunda ilerliyor mu?" sorusunu da şöyle yanıtladı:

    "Olamaz, Türkiye'de bu iklim devam ettiği sürece Fenerbahçe'de ve diğer takımlarda kolay kolay olamaz. Diğer görüntülerin hepsi aldatmacadır. Bu futbol iklimi oldukça, alan işgali oldukça, medya alanını genişlettikçe, yöneticiler alanını genişlettikçe, bu kolay olacak bir şey değil. İklim değişmediği sürece, iki maçla ya da bir oyuncuyla ve benzeri şeylerle olmaz bu. Küçük küçük de olsa buraları yapmaya çalışıyoruz. Bu işin yasası bu. Ama antrenörlerden başka herkes, takımlar hakkında söz sahibi, fikir sahibi olabiliyor. Baştan itibaren yanlış, esas yanlış."

    -"Takım, üzerine haksız bir şekilde gelinmesine tavır koydu"-

    Borussia Mönchengladbach ve Beşiktaş maçlarında alınan iki galibiyeti nasıl başardığı sorusu yöneltilen Fenerbahçe Teknik Direktörü, "Bu takımın içinde, kuvvetli bir takım var. Bu kuvvetli takım, yaşananlara, üstüne bu kadar haksız bir şekilde gelinmesine, tavır koydu gibi görünüyor. İşin doğrusu bence bu" cevabını verdi.

    Alınan iki galibiyetin ardından kendi durumunun nasıl olduğuyla ilgili konuşan Aykut Kocaman, "Bu platform, Fenerbahçe teknik direktörlüğünün, sportif direktörlüğünün olduğu platform, eleştirilecek bir yer. Söyleyecek bir şey yok. Kasıt olmadığı, ahlaksızlık olmadığı sürece, her türlü eleştiriye açık olduğumu hep söylüyorum. Ama tekrar söyleyeyim, tabii ki çok mutluyum. Esas itibariyle 4 günde bu takımın sergilediği yardımlaşma, mücadele iyiydi. Bir tarafta gerçekten üst düzeyde bir Beşiktaş takımı vardı. Diğer tarafta, Mönchengladbach, aç bir aslan gibi bizi bekliyordu. Bu iki zor maçı, lehine çevirebilecek, enerjiyi, kaliteyi ortaya koyabilmek oyuncularım adına gurur verici" şeklinde konuştu.

    Son iki maç öncesindeki süreçte Aykut Kocaman'ın var olan sıkıntıları üstlendiği, sahiplendiği ve buna karşı bir reaksiyon gösterdiği yönünde medyada yer alan haberlerin doğru olup olmadığı sorusuna Kocaman, "Söylemiştim zaten doğruydu, düzeltmeye ve ayrıntılara girmeye gerek yok, doğruydu" yanıtını verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow