hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AEL: "Herkes kendi bayrağını getirebilir"

    AEL: Herkes kendi bayrağını getirebilir
    expand

    AEL Limassol Kulübü Başkanı Andreas Sofokleus, UEFA kuralları gereği isteyen taraftarın kendi bayrağını maça getirebileceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA Avrupa Ligi'nde perşembe günü oynanacak olan AEL Limassol - Fenerbahçe maçı öncesinde ev sahibi ekip basın toplantısı düzenledi.

    Basın toplantısına AEL Limassol Kulübü Başkanı Andreas Sofokleus, kulübün basın sözcüsü Platis Avraam ve takımın davetlisi olarak gelen eski futbolculardan Kıbrıslı Türk Sevim Ebeoğlu katıldı. Ayrıca toplantıda KKTC'den çoğunluğu spor yazarları derneğine mensup gazeteciler de yer aldı.

    İlk olarak konuşan AEL Limassol Kulübü Başkanı Andreas Sofokleus, "UEFA Avrupa Ligi'nin en iyi takımı olan Fenerbahçe ile karşılaşıyoruz. Amacımız hem stadyumda hem de televizyonu karşısındaki izleyicilerimize iyi bir futbol izlettirmek. Ayrıca rakibimizi de en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz" dedi. Basın toplantısının yapıldığı mekanın tesadüf olmadığını ifade eden Sofokleus, "Burası Limasol'un Türk mahallesiyle buluşan bir yeridir. AEL Kulübü, kurulduğu günden itibaren ırkçılığa karşı çıkmıştır. AEL, futbolun, atletizmin, kulüpleri yakınlaştıran ve birleştiren bir etkinlik olduğu düşüncesindedir" diye konuştu.

    Başkan Sofokleus, geçmişte Kıbrıslı Türkler'in de AEL takımında olduklarını vurgulayarak, taraftarlarının da aynı duygu ve düşüncelere sahip olduklarını söyledi. Sofokleus, konuşmasına şöyle devam etti:

    "Başta biz ve taraftarlarımız bu maçı hiç kimsenin kendi amaçları için kullanmasına izin vermeyeceğiz. İnanıyorum ki bu maç UEFA kurallarına uygun olarak gerçekleşecektir. Geçmişte bizler de Türkiye'ye gittik, Fenerbahçe ile de karşılaştık ve bizi centilmence karşıladılar. Sonuçta bu bir müsabakadır. Sonuç ne olursa olsun tecrübe kazanacağız. AEL Limassol'un Avrupa müsabakalarında yer alması önemlidir."

    Kulüp Başkanı Sofokleus, basın toplantısının sonunda soruları da yanıtladı ve takımla ilgili teknik konularda da bilgiler verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AEL takımının yıllık bütçesinin 3.5 milyon Euro olduğunu belirten Sfokleus, 17 yabancı futbolcuları bulunduğunu ve bu maçta bazı oyuncuların ciddi sakatlıkları bulunduğunu söyledi. 1140 Fenerbahçe taraftarının otobüslerle stada geleceğini dile getiren Andreas Sofokleus, yaklaşık 15 bin civarında bilet satmayı hedeflediklerini ve Larnaka ile Lefkoşa'da biletlerin bugün satışa çıktığını, Limassol'da ise 5 bin bilet sattıklarını ifade etti.

    Bayrak krizi ile ilgili bir soru üzerine Sofokleus, UEFA kuralları çerçevesinde de oynayan takımın milli bayrağını sahaya getirmesinin mümkün olduğunu belirterek, "Elbette ki isteyen taraftar kendi bayrağını getirebilir" dedi. Çok sıkı güvenlik önlemlerin şimdiden alındığı vurgulayan kulüp başkanı ve basın sözcüsü ayrıca UEFA tarafından gelecek olan bir güvenlik görevlisi ile her iki takımın güvenlik görevlileriyle birlikte toplantı yapılıp önlemlerle ilgili son düzenlemelerin yapılacağını kaydetti. Maça girişte kimlik gösterileceği ve ayrıca otobüslerle gidilirken, otobüslere eskortların da eşlik edeceği bilgisi verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Takımın son durumu ile ilgili de bilgiler veren Başkan Sofokleus, Kıbrıslı takımların özellikle aynı anda hem Kıbrıs hem de yabancı maçlarda oynadığı zaman yorgun düştüğünü söyledi. Ancak sonuçta kazanmak istediklerini ifade etti. Sofokleus, daha sonra sözü AEL'in eski futbolcusu Kıbrıslı Türk Sevim Ebeoğlu'na verdi. Ebeoğlu, geçmişten bugüne AEL içerisinde Kıbrıslı Türklerle ilgili bir ayrımcılık yaşanmadığını belirterek, takımın barışçıl yapısına dikkat çekti. Ebeoğlu, bu sözleri söylerken duygulu anlar da yaşadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow