hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fikret Orman: "Herkes haddini bilecek"

    Fikret Orman: Herkes haddini bilecek
    expand

    Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, CNN TÜRK'te yayınlanan Spor Masası programına katıldı. Cem Yılmaz'ın sorularını yanıtlayan Orman, bugüne kadar olan alışkanlıklarından herkesin vazgeçmesi gerektiğini söyleyerek "Beşiktaş üzerinden kimseye rant sağlanmasına müsaade etmiyorum" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    VİDEO İÇİN TIKLAYIN!

    Göreve geldiklerinden beri en çok zorlandıkları konunun para olduğunu söyleyen Fikret Orman, Türk spor kamuoyunun artık kendilerine güvendiğini söyledi.

    BJK'nın Avrupa Kupaları'ndan men edilmesine neden olan sorunun 30 Haziran 2013'e kadar halledilmesi gerektiğini ve bunu yapacaklarını, bunda bir sıkıntı olmadığını belirten Orman, geçmiş dönemle ilgili hazırlanan ve Hukuk Kurulu'na giden raporla ilgili açıklamalarda da bulundu:

    "Sekiz seneyi inceliyoruz. Futbol, sekiz branştan sadece bir tanesi.  Rapor benim tahminimden uzun sürdü. Raporu 4 hukukçuya ilettik. Gerek ceza, gerekse VUK, gerek Dernekler Yasası ve Ticaret Kanunu'na göre rapor incelenecek. Bir 15, 20 gün içinde son rapor elimize ulaşır. O zaman değerlendirme yapacağım. Beşiktaş'a kim zarar verdiyse, karşılığını görecektir" diye konuştu.
     
    Hesap kimlerden sorulacak

    Demirören'le ilgili olarak sadece Beşiktaş'ın defterlerine bakabileceğini söyleyen Orman, o dönemin yöneticilerine, hatta taraftarlara da hesap soracağını söyledi.

    Buraya bir hesap sorma söylemiyle gelmediğini belirten Orman, "Ne olursa olsun yapanın yanına kâr kalmayacak. Cesur bir adamımdır" dedi. 

    Kapalı tribün meselesi

    Kapalı tribündeki boşluklara da değinen Başkan Orman, "Kapalı tribünün herkese açık bir tribün. Parasını ödeyen herkes yerinde oturacak. Geçen sene 9 maçı sahamızda oynayamadık. Her maçta koridorlar dolu diye ceza yedik. Şu anda ise kendi sahamızdaki maçlardan dolayı henüz ceza yemedik. Sahaya atlayan çocuğu da mahkemeye veriyoruz. Kapalı alt, bin 800 TL, kapalı üst 2 bin tl kombine fiyatı... Bu sene 2 bin ve 2 bin 200 TL oldu bu fiyatlar. Fenerbahçe'de ise 2 bin 950 TL'den başlıyor kapalı tribün.  Galatasaray'da 2 bin 500'den başlıyor.

    Bilet fiyatları Galatasaray'da 150 lira civarında, Fenerbahçe'de ise daha yüksek. Bizim bilet fiyatlarımıza gelince, 125 lira. Rakiplerimize baktığınız zaman en ucuz durumda olan biziz."

    Alışkanlıklardan vazgeçme dönemi

    Bugüne kadar olan alışkanlıklardan herkesin vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Orman, "Kombine herkese açık, ancak ben Beşiktaş üzerinden kimseye rant sağlanmasına da müsaade etmiyorum. Herkes haddini bilecek. Kimseye özel muamele yürütmüyorum. Ancak benim de bir sınırım var, sınırımı aşarsa bunun zararını herkes görecek. Bunu çarpıtmaya, hesap sorsanaya getiriyorlar. Kapalı sizin eseriniz laflarını doğru bulmuyorum" dedi.

    Stad meselesi

    Yeni statla ilgili olarak bir gelişme olup olmadığı yönündeki soruyu da cevaplayan Orman, "Stat projesi uzun zamandır konuşulan bir konu. Bu bir prosedürler zinciri. Alan SİT alanı, yasal süreçleri sürüyor. Bir tarih açıklamam zor. Bu senenin son sene olması için gayret ediyoruz. Tam netleştiği zaman o konulara gireceğiz. Şimdi konuşunca rakiplerimizle soğukluk, kırgınlık başlıyor" diye konuştu.

    Neden sponsor bulunamıyor?

    Basketbolda neden sponsor bulunamadığı konusunu da anlatan Orman, "Çok uğraştık. Ancak 3 Temmuz sürecinden sonra sponsorluklarda spordan bir çıkış var.  Beşiktaş'ta bir pazarlama ekibi yok zaten. Şu anda marketing için çalışıyoruz. Şunu anlatmam lazım, Beşiktaş'ta yeniden yapılanma değil, yapılanma yapıyoruz. Şu an kulübün CEO'su gibi çalışıyorum. A Takımını Ahmet Kavalcı bakıyor. Bütün takımla o ilgileniyor. Deniz Atalay, transfere bakıyor. Hep beraber uğraşlar vererek bir yere gelmeye çalışıyoruz ama zorlanıyoruz" diye konuştu.

    Ağırlama biletleri meselesi

    Twitter'dan gelen ağırlama biletleriyle ilgili sorulara da  açıklık getiren Orman, önceki yönetimde yapılan anlaşmalarla sponsorlara biletler verildiğini söyledi:

    "Birçok şirketle yapılan anlaşmalarda maç bileti verme şartı getirilmiş. Personelim bu konuda çok iyi çalışıp kime ne verildiğini yazdılar. Ayrıca kulüp personeli ve futbolculara verilen davetiyeler var. Eğer davet ediyorsak zaten bedelini biz karşılıyoruz. Esas bakılması gereken biz kimseye bedava bilet vermiyoruz. Taraftara da, belirli bir gruba da vermiyoruz."

    Kimler transfer edilecek?

    Ara transfer için bütçe ayırmaya çalıştıklarını söyleyen Fikret Orman, "Kamuoyunun bilmediği isimler var, benim de bilmediklerim var. O işlere çok direkt olarak girmiyorum. O konularla Tamer Kıran başkanlığında Ahmet Kavalcı ve Deniz Atalay'ın olduğu komite ilgileniyor. Hedef Beşiktaş ahlakına uyacak, takım ruhumuzu bozmayacak ve süreklilik arz eden oyuncular bulmak. Bizim büyütebileceğimiz genç oyuncular bulmak. Bazen yaşı yüksek oyuncular da almak zorundayız" dedi.

    Fikret Orman: "Tedirginim"

    Oğuzhan'la ilgili çıkan haberlerden çok tedirgin olduğunu söyleyen Orman, "Genç arkadaşımız. Bunları kazanmamız lazım. Bir anda bir yere getirip sonra en tepeden aşağı bırakmanın anlamı yok. Oğuzhan kabiliyetli bir oyuncu. Onu göndermek gibi bir niyetim yok. Büyük hedeflerimiz var. Sıra sıra gelecek o hedefler" diye konuştu.

    2004'te Beşiktaş kulübüne başkan olmak istediğini söyleyen Orman, "Eğer şartlar bugünkünden iyi olsaydı stadı yapacaktım" dedi.

    Orman'ın hayali

    Orman, bir dünya kulübü yaratmak istediğini söyleyerek "Eğer sağlığım, imkanlar elverirse bunu göstermek istiyorum. Türkiye'de bir model oluşturacağımıza inanıyorum. Rakiplerimiz çok büyük transferler yaptı. Ancak ligin 10. haftası geçti. Aramızda çok farklar yok" dedi.

    Quaresma sorunsalı

    Quaresma konusuna da eğilen Fikret Orman, "Bu konuyla ilgili olarak Quaresma için acaba daha ne yapsaydım diyecek bir şeyim yok. Her şeyi yaptım. Bu noktadan sonra artık bitmiştir. Eğer devre arasında gitmek isterse, oturur konuşuruz. Gitmek istemezse kalacak" dedi.

    Orman, kulübün tüm Beşiktaşlılar'ın olduğunu belirterek "Gerçek Beşiktaşlılar ne dediğimizi gayet iyi anlıyorlar. İyi yoldayız. Bu yolda devam edersek herkes sporun nasıl yapılması gerektiğini görecek" diyerek sözlerini tamamladı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow