hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazlı, coplu maçta Galatasaray puan kaybetti

    Gazlı, coplu maçta Galatasaray puan kaybetti
    expand

    Süper Lig'de Mersin İdmanyurdu ile Galatasaray Umut ve Nobre'nin karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kaldı. Maç öncesinde Galatasaray taraftarları arasında yer değiştirmek için gerginlik yaşanırken polis gaz ve cop kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Spor Toto Süper Lig  11. hafta karşılaşmasında Mersin İdmanyurdu ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı.  Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynanan karşılaşmada Mersin İdmanyurdu'nun golünü 63. dakikada Nobre kaydederken, Galatasaray'ın golü 48. dakikada Umut'tan geldi.

    Tribünde gergin anlar

    Süper Lig'deki Mersin İdmanyurdu-Galatasaray maçında, sarı-kırmızılı taraflar arasında gerginlik yaşandı.

    Tevfik Sırrı Gür Stadı'ndaki maç öncesi Mersin İdmanyurdu taraftarları, Ataürk'ün ölümünün 74. yılı nedeniyle pankart açtı. Maç öncesinde Siirt'te düşen helikopterde şehit olan 17 asker için de saygı duruşunda bulunuldu.

    Yaklaşık 500 kişilik Galatasaray taraftarı da takımlarına destek için kendilerine ayrılan tribünde yerlerini aldı. Galatasaraylı taraftarlar arasında yer değiştirmek için gerginlik yaşandı.

    Polis taraftarları gaz ve cop kullanarak dağıttı. Bunun üzerine taraftar ''Burası İsrail değil Türkiye, Yönetim uyuma taraftarına sahip çık'' şeklinde slogan attı. Galatasaraylı yönetici Abdurrahim Albayrak, tribünlerin önüne gelerek taraftarı sakinleştirmeye çalıştı.

    Maçtan dakikalar

    3. dakikada Selçuk'un kullandığı serbest vuruş sonrasında top kaleci Sehic'te kaldı. 
    15. dakikada Riera'nın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Umut, topu kaleye vurdu. Oluşan karambolde Galatasaraylı futbolcular topu değerlendiremeyince, ev sahibi takımın oyuncuları kalelerindeki tehlikeyi uzaklaştırdı. 
    23. dakikada ev sahibi takımdan Mustafa Keçeli'nin sağ kanattan getirdiği topa Nobre kafa vurdu, top kaleci Muslera'da kaldı. 
    30. dakikada Umut'un sol kanattan ortasında, ceza alanı içinde Riera topa dokunamayınca Galatasaray mutlak bir golden oldu. 
    32. dakikada Nduka'nın sağdan ceza sahasına girerek attığı şut, az farkla auta gitti. 
    45. dakikada Yekta'nın sağ kanattan attığı pasta topla buluşan Burak Yılmaz'ın şutunda, meşin yuvarlak kalecide kaldı. 
    Karşılaşmanını ilk yarısı 0-0 sona erdi. 
    48. dakikada Selçuk'un sağdan kullandığı köşe vuruşunda Mersin İdmanyurdu defans oyuncuları topu uzaklaştırdı. Dönen topla buluşan Emre meşin yuvarlağı kaleye gönderdi. Kalecı Sehic'ten dönen topu iyi takip eden Umut, takımını öne geçiren golü attı: 0-1 
    63. dakikada Ben Yahia'nın soldan kullandığı köşe vuruşunda topla buluşan Nobre'nın kafa vuruşunda topla ağalara gitti ve Mersin İdmanyurdu 1-1 eşitliği yakaladı. 
    82. dakikada orta sahada topla buluşan Ben Yahia'nın sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Muslera'da kaldı. 
    86. dakikada sol kanattan Nduka'nın pasıyla topla buluşan Culio'nun, ceza sahası dışından attığı sert şutta meşin yuvarlak kaleci Muslera'nın ellerinde kaldı. 
    Karşılaşma 1-1 beraberlikle sona erdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Stat: Tevfik Sırrı Gür 
    Hakemler: Mustafa İlker Coşkun, Mustafa Sönmez, Bahtiyar Birinci 
    Mersin İdmanyurdu: Sehic, Stepanov, Ivan, Nduka (Dk. 90 Bueno), Ergin Keleş (Dk. 85 Eren Tozlu), Culio, Nobre, Ben Yahia (Dk. 90 Nurullah), Mustafa Keçeli, Hakan Bayraktar, Serkan Yanık
    Galatasaray: Muslera, Cris, Hamit (Dk. 89 Sabri), Selçuk, Riera, Danny, Burak, Umut, Eboue, Yekta (Dk. 67 Amrabat), Emre Çolak (Dk. 77 Aydın) 
    Goller: Dk. 48 Umut (Galatasaray), Dk. 63 Nobre (Mersin İdmanyurdu)
    Sarı kartlar: Dk. 50 Serkan Yanık, Dk. 74 Culio (Mersin İdmanyurdu), Dk. 55 Riera (Galatasaray)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow