hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Azarenka Serena'yı bu kez yenecek

    Azarenka Serenayı bu kez yenecek
    expand

    TEB BNP Paribas WTA Championships'te mücadele edecek dünya sıralamasının 1 numarası Belaruslu tenisçi Victoria Azarenka, Amerika Açık finalinde kaybettiği Serena Williams'ı bu kez yenmek istediğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sinan Erdem Spor Salonu'nda yarın başlayacak turnuva öncesinde Polat Renaissance Otel'de basın mensuplarının karşısına çıkan Victoria Azarenka, Türkiye'nin Ruslar ve Belaruslular için popüler bir yer olduğunu belirterek, "Daha önce Türkiye'ye 2 defa gelmiştim. Kemer'e ve Antalya'ya tatil için gitmiştim. Biliyorsunuz buralar Ruslar ve Belaruslular için çok popüler yerler. İstanbul ise iki kültürün birleştiği bir şehir. Avrupa ve Asya birleşiyor. Müthiş, ekonomik ve zengin bir tarihi olan bir şehir. Tenis tarihi açısından da Türkiye önemli bir yer olacak. Ben her zaman burada bulunmaktan mutlu oldum. Umuyorum ki bu yıl, gelecek yıl daha fazla şey öğreneceğiz. Daha çok insanı tenise kazandıracağız. Kültür hakkında daha çok bilgi sahibi olacağız" şeklinde konuştu.

    -"Serena Williams'a karşı oynamak istiyorum"-

    Bu yılki Amerika Açık finalinde yenildiği Serena Williams'a karşı tekrar karşılaşacağının hatırlatılması üzerine Belaruslu tenisçi, Amerika Açık'taki maçın çok iyi geçtiğini ifade etti.

    Belaruslu tenisçi, "Çok yaklaşmıştım ama yapamadım, Serena'yı yenemedim. Şimdi bunu gerçekleştirme fırsatım var. Bu kez gerçekten yapacağım. Bu maçı iple çekiyorum. Grupta da karşı karşıya oynayacağız. Serana'ya karşı nasıl oynayacağımı hep birlikte göreceğiz. Daha iyi servis atmaya çalışacağım. Ayrıca sadece Serena ile değil, başka oyuncularla da oynayacağım. Kendisi çok zor bir rakip. Özellikle kapalı sahada. Bu yeni bir deneyim olacak" ifadelerini kullandı.

    -"Her zaman iyi bir seviyede olduğumu biliyordum"-

    Her zaman iyi seviyede bir tenisçi olduğunu kaydeden Azarenka, bu yıl kendi potansiyelini yakaladığını anlatarak şöyle konuştu:

    "Yeni hedefler adına yeni bir fırsat yakaladım. Bu bana inanç ve güven verdi. Daha yüksek seviyelere çıkabileceğimi görmüş oldum. Benim için kilit anlar oldu. Doğru anda doğru şeyi yapmam gereken noktalarda neler yapmam gerektiğini öğrendim. İlk finalimde yaşadığım bütün deneyimler unutulmaz şeylerdi. Bir oyuncu olarak büyümem adına çok yardımcı oldu."

    -"Artık daha olgunum ve her şeye daha iyi bakıyorum"-

    İki yıl önce yaşadığı sakatlıktan sonra tenisi bırakmayı düşündüğünün hatırlatılması üzerine Belaruslu oyuncu, geçen zaman içinde çok geliştiğini ve değiştiğini anlatarak, "Bazı düşünceler sizin vizyonunuzu değiştirebiliyor ve sadece oyuncu olarak gelişmiyorsunuz, aynı zamanda kişiliğiniz de değişiyor. Tabii ki bu bir günde olmuyor. Bir an geliyor ve daha iyi bir vizyon kazanıyorsunuz. Bunu yaşamış olmam beni çok mutlu ediyor. Artık daha olgunum ve her şeye daha iyi bakıyorum. Ne yapmak istediğimi ve hedeflerime nasıl ulaşacağımı daha iyi anlıyorum. Bu bir günde olmadı. Uzun zamanlar aldı" şeklinde konuştu.

    Çok hırslı olduğunu ve dünyanın 1 numarası sıfatını korumak için çok çalıştığını belirten Belaruslu oyuncu, bunun için mümkün olduğunca maç kazanmaya çalışacağını kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow