hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP, "Uludere" için Meclis araştırması istedi

    CHP, Uludere için Meclis araştırması istedi
    expand

    CHP, 35 kişinin öldüğü Irak sınırındaki olayla ilgili Meclis araştırması açılmasını istedi.

    CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan önergenin gerekçesinde, 35 yurttaşın hayatını kaybetmesiyle sonuçlan olayın ülkede büyük bir acının yaşanmasına neden olduğunu ifade edildi.

    Olayda hangi kurum ve kişilerin sorumluluğu bulunduğunun bilinmediği ve bunların açığa çıkarılmasının büyük önem taşıdığı belirtilen gerekçede, şöyle denildi: "Bölge insanın sınırda ticaret yaptığı ve gruplar halinde sınırları aştığı bölgenin resmi otoritelerince bilinmesine rağmen; bu grubun kimlerden oluştuğu ve ne amaçla orada bulunduğunun yeteri derecede araştırılıp araştırılmadığı kamuoyu tarafından bilinmemektedir.

    Eğer yeteri kadar araştırılmış ise neden vur emri verildiği, araştırılmamış ise vur emrinin hangi gerekçeyle alındığı önemli bir soru olarak yanıtlanmayı beklemektedir. Bölgede devam eden sınır ticaretine ya da kaçakçılığa ilişkin devletin remsi ya da gayrı resmi politikasının ne olduğu, bunun yerine farklı istihdam seçeneklerinin yaratılıp yaratılamayacağının araştırılması ve soruşturulması gerekmektedir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow