hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milletvekilinin romanına "terör" soruşturması

    Milletvekilinin romanına terör soruşturması
    expand

    Yazdığı romana "terör propagandası" iddiasıyla dava açılan BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, "Soruşturmayı mesnetsiz ve akıl dışı bir yaklaşım olarak görüyorum. Savcının bırakın 940 sayfayı, romanın 30-40 sayfasını bile okuduğu sanmıyorum" dedi.

    BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, "Her karakolun bahçesi eşildiğinde ya da bazı itirafçıların ifadeleri esas alınarak
    girişimler başlatıldığında, insan vicdanın kabul edemeyeceği boyutta ve düzeyde bir faili meçhul gerçeğiyle yüzleşmiş olacağız" dedi.

    Çelik, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, özgürlüklerin her anlamıyla kısıtlanmaya çalışıldığı bir dönemden geçildiğini savundu. "Özgürlüğünde Kaldı Gözlerim" adlı romanı için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı tarafından "terör örgütü propagandası" yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını ifade eden Çelik, "Bu soruşturmayı kabul edilemez buluyorum" dedi.

    Bilginin önüne set çekmenin anlaşılır, demokratik, meşru olmadığını dile getiren Çelik, "Soruşturmayı mesnetsiz ve akıl dışı bir yaklaşım olarak görüyorum. Savcının bırakın 940 sayfayı, romanın 30-40 sayfasını bile okuduğu
    sanmıyorum" diye konuştu.

    Çelik, Diyarbakır İçkale'deki kazılarda 19 kafatasının bulunmasına ilişkin bir soru üzerine, 1990'lı yılların faili meçhullerin yaşandığı yıllar olduğunu kaydetti.

    1990'lı yıllarda meydana gelen olaylarda faillerin bulunması bir yana faili meçhule kurban gidenlerin nerede gömülü olduklarının bile bilinmediğini ileri süren Çelik, "17 bin 500 faili meçhul. Bu sayı abartılı gelebilir ama o yılları biz yaşadık. Her karakolun bahçesi, yakınındaki topraklar eşildiğinde ya da bazı itirafçıların ifadeleri esas alınarak girişimler başlatıldığında, insan vicdanın kabul edemeyeceği boyutta ve düzeyde bir faili meçhul gerçeğiyle
    yüzleşmiş olacağız" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow