hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atatürk'e darbeci diyecekler!

    Atatürke darbeci diyecekler
    expand

    AK Parti'ye yönelik sert eleştirilerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Eğer süreç böyle giderse, önümüzdeki dönemlerde başkent Ankara'nın durumu tartışmaya açılabilecek ve Mustafa Kemal'in de darbeci yaftası yiyerek verdiği milli mücadele sorguya çekilebilecektir" dedi.

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, "AK Parti hükümetinin, freni patlamış, pusulası çatlamış ve dümeni kırılmış bir görüntüyle geri dönüşü çok zor olacak karanlık ve kayalık mecralara doğru hızla savrulduğunu" öne sürdü.

    "Basiret ve feraset açısından da acınacak duruma düşen iktidar zihniyetinin, Türkiye'nin geleceğini korku ve kutuplaşma halkalarıyla kelepçelemeye çalıştığı açıkça görülmektedir" ifadelerini kullanan Bahçeli, "Kabuk bağlamış yaraları kanatan, hukuku yağma eden ve despotik özlemlerini tatmin için her yolu deneyen AKP'nin, Türk milleti ve devleti için yegane tehdit haline geldiği gelişmelerle netlik kazanmıştır" görüşünü savundu.

    İçtüzük konusunu da eleştirdi

    Bahçeli, TBMM Genel Kurulu'nda, İçtüzük konusunda yaşananları da eleştirdi.

    "Başbakan Erdoğan, iftiralarına ve çirkin ithamlarına kaldığı yerden, mola verdiği aşamadan ve bıraktığı noktadan öfke nöbetlerine kapılarak devam etmektedir" iddiasında bulunan Bahçeli, "Anlaşıldığı kadarıyla Türkiye'nin yoğun tartışmaların içine çekilmesinin, geçmişe kıvrılarak hesaplaşmaya düşmesinin gerisinde, küresel projelerin ilerletilme maksadı bulunmaktadır" ifadesini kullandı.

    "Kardeşlik duygularına kazma sallayanlar..."

    Diyarbakır'da sürdürülen kazılara da değinen Bahçeli, şunları kaydetti: "Milliyetçi Hareket Partisi gayri hukuki ve faili meçhul hiçbir eylemin gizli kapaklı kalmasına rıza ve onay vermeyecektir. Bilakis şaibelere terk edilmiş her meselenin aydınlatılmasını ve tüm yönleriyle ortaya çıkarılmasını istemektedir. Ancak, toprağın altından çıkanların ne olduğuyla ilgili kesin ve hukuki hüküm verilmeden, fırsatı ganimet gören bir kalleşlikle, Türk milletinin kardeşlik duygularına kazma sallayanlara iyi gözle bakılamayacağı da açıktır. Başbakan Erdoğan'ın bu gerçekleri fark etmesinde ve adım adım Türkiye'yi ateşin içine götüren sorumsuzluktan ve aymazlıktan sıyrılmasında büyük yararlar olacağı meydandadır."

    "29 Ekim 1923 kararlılığını ve inancını sürdürmek"

    AK Parti'nin, "Gençliğe Hitabe'den rahatsızlık duyduğu, Andımıza el uzatmayı planladığını, İstiklal Marşı'ndan gocunduğunu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü hedefine alarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu öğelerini dinamitlemeye çalıştığını" iddia eden Bahçeli, açıklamasında şunları öne sürdü:

    "Bu kapsamda, büyük Türk milleti, AKP'nin cellat, küresel çevrelerin yargıç, PKK'nın, hainlerin, peşmergenin ve nesebi gayri sahihlerin müşahit, yalancıların, gafillerin ve canilerin şahit olduğu 'Tarihi Şark Meselesi Mahkemesi'nde ölümle yargılanmaktadır. Gelişmelerin ve ortaya çıkan hadiselerin seyri bu vahim durumu doğrulamış ve daha da yüzeye çıkarmıştır. Eğer süreç böyle giderse, önümüzdeki dönemlerde başkent Ankara'nın durumu tartışmaya açılabilecek ve Mustafa Kemal'in de darbeci yaftası yiyerek verdiği milli mücadele sorguya çekilebilecektir. Zira var olan ölçü ve ayarlar tümüyle bozulmuş, Haçlı emellerinin cellatlığına soyunan AKP'nin nerede duracağı ve daha neleri gasp edeceği belirsiz hale gelmiştir."

    Bahçeli, MHP'nin varlık gayesinin, 29 Ekim 1923 kararlılığını ve inancını sürdürmek olduğunu kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow