hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğubayazıt Savcısı yoğun bakımda...

    Doğubayazıt Savcısı yoğun bakımda...
    expand

    Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve Ankara'ya sevk edilen Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ın gece kalbinin bir ara durduğu ve uygulanan destekleyici müdahaleyle (resüsitasyona) yeniden çalıştırıldığı belirtildi.

    Kılıç'ın yoğun bakımdaki tedavisi sürerken, genel sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

    Doğubeyazıt İlçesi'nde dün bir şarküteriden alışveriş yaptıktan sonra otomobiline doğru giderken silahlı saldırıya uğrayan savcı Hakan Kılıç, Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalenin ardından ambulansla Doğubayazıt 1'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na götürüldü.

    Ağır yaralı olan Kılıç'ın buradan Erzurum'a sevk edilmesine karar verildi. Daha sonra karar değiştirilerek Kılıç, Sağlık Bakanlığı ambulans uçağıyla Ankara'ya getirildi.

    Kalbi durdu

    Savcı Kılıç, ilk önce ameliyata alındı. Boyun damarı yakını, kafatası ve biri de sırtından olmak üzere 3 ayrı yerinden aldığı kurşunlarla ağır yaralanan Kılıç, ameliyat sonrası Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi'ne alındı.

    Burada kalbi bir ara duran savcı Kılıç'a resüsitasyon uygulanarak hayata geri döndürüldü. Hastane yetkilileri, savcı Kılıç'ın yoğun bakım destek ünitesine bağlı olarak tutulduğunu genel sağlık durumu ile tansiyonun iyi olmadığını, durumunun ciddiyetini koruduğunu belirtti.

    Soruşturma devam ediyor, özel ekip kuruldu

    Bu arada Hakan Kılıç'a yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için özel bir ekip kuruldu.

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ağrı Emniyet Müdürlüğü ve jandarma ekiplerinin, dün saat 15.00 sıralarında Güven Caddesi'nde savcı Kılıç'a silahlı saldırı düzenlenmesinin ardından başlattığı soruşturma devam ediyor.

    Saldırıyı yapan kişi ya da kişilerin yakalanması için özel bir ekip kurulduğu, ayrıca saldırının yaşandığı bölgedeki MOBESE ve güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiği kaydedildi.

    Bu arada, saldırı sırasında, savcı Kılıç'ın eşi ve 5 yaşındaki oğlunun ise bir iş yerinin önünde park halinde bulunan otomobilde oldukları öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow