hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğubayazıt savcısı toprağa verildi

    Doğubayazıt savcısı toprağa verildi
    expand

    Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanarak tedavi gördüğü hastanede vefat eden Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ın cenazesi, memleketi Konya'nın Ereğli ilçesinde toprağa verildi.

    Ereğli Devlet Hastanesi morgundan alınarak Anıt Caddesi'ndeki baba evine getirilen Kılıç'ın cenazesi, yakınlarından helallik alınmasının ardından Ulucami'ye götürüldü.

     Burada, oğlunun tabutuna sarılan baba Behçet Kılıç'ın gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Şehit Kılıç'ın ağabeyi Erkan Kadir Kılıç da babasına sarılarak onu teselli etmeye çalıştı.

    Savcı Hakan Kılıç'ın 5 yaşındaki oğlu Yiğit ise yakınlarının kucağında, cami avlusundaki Türk bayrağına sarılı babasının tabutunun başına getirildi. Bir süre tabutun başına bekletilen küçük çocuk, daha sonra cenaze namazının
    kılınacağı alandan uzaklaştırıldı.

    Öğle namazının ardından Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, yaptığı konuşmada, Kılıç'ın şehit olduğunu, bunun da en büyük teselli kaynağı olduğunu söyledi.

    Kılıç'ın cenazesi, Özbuğday'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Meydanbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.
    Cenazeye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Konya Vali Vekili Dr. Sefa Çetin, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, şehit savcının çalışma arkadaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

    Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç, 5 Şubat'ta uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmış ve tedavi gördüğü Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dün sabah vefat etmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow