hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkentte baş döndürücü trafik

    Başkentte baş döndürücü trafik
    expand

    MİT fırtınası Ankara'da baş döndürücü bir trafiğe neden oldu. Cumhurbaşkanı Gül, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştü. Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, Başbakan Erdoğan ile bir araya geldi. Tek açıklama ise Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın, "Soruşturmanın mantığını anlamış değilim" sözleri oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK'ün duyurduğu gibi oldu... MİT Müsteşarı Hakan Fidan da, diğer iki MİT çalışanı da, MİT eski Müsteşarı Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş de KCK soruşturması kapsamında ifade vermeye gitmedi.

    Müsteşar ve iki MİT mensubu ile ilgili bu karar aslında dün gün boyu yapılan toplantılarda alındı.
    Soruşturma çerçevesinde ifade almayı Başbakan'ın iznine bağlayan, MİT kanunun 26. maddesi doğrultusunda hareket etme kararı verildi.

    MİT Müsteşarı Ankara'da kaldı. Güne de yine değerlendirme toplantısıyla başlandı. MİT fırtınası siyaseti ise sessiz bıraktı.

    Gün boyu tek dikkat çeken açıklama Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan geldi, "Elma ile armut karışırsa, bu büyük yanlıştır " dedi.

    Bozdağ, "Bu soruşturmanın işin doğrusu hukuki mantığını hala anlamış değilim. Benim gördüğüm,ortaya çıkan şeylere baktığınızda işlenen herhangi bir suç yok. Yapılan bir vazife var. Bu vazifenin suç olduğuna dair yorumlar görüyorum. Halbuki suçlar yorumlarla oluşturulmaz, kanunlarla oluşturulur" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tam da bu açıklamanın ardından, Ankara'da trafik hızlandı. Önce Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Başbakanlığa gitti, Erdoğan ile görüşmek üzere.

    Hemen ardından MİT Müsteşarı Hakan Fidan Çankaya Köşkü'ne çıktı. Yaklaşık iki sat süren görüşmenin devlet günü çerçevesinde gerçekleştiği belirtildi ama gündem olağanüstüydü. Cumhurbaşkanının konuyla yakından ilgilendiği en ufak bir gelişmeyi bile öğrenmek istediği belirtildi.

    Hakan Fidan, Çankaya Köşkü'nden henüz çıkmamıştı ki, bir başka son dakika haberi Başbakanlıktan geldi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakanlığa gitti, Başbakan Erdoğan ile görüşmek üzere.

    Ankara'da başdöndürücü trafik, Başbakan Erdoğan'ın Çankaya Köşkü'ne çıkmasıyla son buldu. Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Gül, sabahtan beri bilinen haftalık olağan görüşmelerinde bir araya geldiler. Adı olağan idi, ama gelişmeler nedeniyle gündemi olağanüstü idi.

    Başbakan Erdoğan, bu görüşmeden sonra MİT Başkanı Hakan Fidan ile bir araya geldi.

    Başbakanlık Resmi Konut'taki haftalık olağan görüşme, yaklaşık 1,5 saat sürdü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow