hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul KCK iddianamesi hazırlanıyor

    İstanbul KCK iddianamesi hazırlanıyor
    expand

    Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen tarafından yürütülen KCK'ya ilişkin soruşturma kapsamında yazımı devam eden iddianamede, KCK'nın yönetim kadrosu ile akademi kadrosunun da aralarında bulunduğu 150'si tutuklu 180 kişi "sanık" olarak yer alacak.

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Savcı Çimen, aralarında Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve Belge Yayınları yetkilisi Ragıp Zarakolu'nun da bulunduğu şüpheliler hakkındaki iddianamenin yazımına yaklaşık 2 ay önce başladı. Yaklaşık 2 bin sayfası yazılan iddianamenin bu ay sonuna kadar tamamlanması planlanırken, iddianamenin 2 bin 500 sayfa olması bekleniyor.

    İddianamede, KCK'nın yönetim kadrosunda bulunan kişiler ile akademik kadrosunda bulunduğu iddia edilen Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve Ragıp Zarakolu'nun da aralarında bulunduğu 150'si tutuklu 180 kişi "sanık" olarak yer alacak.
    Prof. Dr. Ersanlı ve Zarakolu'nun "terör örgütüne yardım etmek" suçundan cezalandırılmalarının isteneceği iddianamede, 5 "gizli tanık" ifadesine de yer verildiği öğrenildi.

    PKK'nın kuruluşu, yapısı, örgüt adına gerçekleştirilen eylemlerin anlatıldığı iddianamede, KCK'nın tanımı, KCK sözleşmesi, toplantılar ve "Siyaset Akademisi"ne yer verildiği kaydedildi.

    Akademide verilen dersler ve içeriklerine yer verilen iddianamede, Prof. Dr. Ersanlı'nın da ders verdiği akademinin "PKK'nın şehirdeki ideolojik eğitim merkezi" olarak kabul edildiği belirtildi.

    İddianamede, akademide eğitim alanların örgütün dağ kadrosuna katılarak askeri eğitim gördükleri, dağ kadrosuna katılmayanların ise şehirdeki yapılanmada örgütsel faaliyetlerine devam ettikleri ifade edildi.

    Örgüt tarafından gerçekleştirilen protesto gösterilerine de yer verilen iddianamede, Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili seçilen Hatip Dicle'nin Yüksek Seçim Kurulu tarafından milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından gerçekleştirilen eylemlerin de anlatıldığı kaydedildi.

    İddianamede, eş zamanlı araç kundaklama eylemleri gibi organize şekilde gerçekleştirilen gösterilerin de anlatıldığı öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow