hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Soğuk ve kar Türkiye'yi esir aldı

    Soğuk ve kar Türkiyeyi esir aldı
    expand

    Türkiye son yılların en sert kışını yaşıyor. Kar yolları kesti, çok sayıda kişi yollarda mahsur kalıp, donma tehlikesi geçirdi. Yurdun büyük bölümü, soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kahramanmaraş:
    Göksun ilçesinde devrilen bir trafo direğini tamir için gönderilen 16 kişilik ekip, dönüş yolunda araçları kara saplanınca mahsur kaldı. Cep telefonları çekmediği için yardım isteyemeyen işçiler, 14 kilometre uzaklıktaki Kızılöz köyüne yürümeye karar verdi.

    Yoğun kar yağışı ve rüzgar altında saatlerce yürüyen işçiler, köye ulaşıp muhtarın evine sığınmayı başardı. Ancak işçilerden ikisi donmak üzereydi. Köy yolu da kapalı olduğu için güçlükle ulaşan ambulans, durumu acil olan iki işçiyi alarak Göksun Devlet Hastanesi'ne getirdi. Diğer işçiler de kar araçlarıyla hastaneye taşındı.

    Van:
    Van'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Çaldıran-Doğubayazıt karayolu sabah saatlerinde ulaşıma kapatıldı. Ancak tüm uyarılara rağmen yola çıkan yaklaşık 30 araç tendürek geçidinde mahsur kaldı. Karayolları ekipleri yoğun tipi altında süren uzun uğraşlar sonucu araçları kurtardı. 2 bin 644 rakımlı tendürek geçidi, sabaha kadar ulaşıma kapatıldı.

    Tekirdağ:
    Tekirdağ'da, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Saray, Vize ve Çerkezköy karayolu ulaşıma kapandı. Bölgede akşam saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı etkisini artırarak fırtınaya dönüştü. Kar ve fırtına nedeniyle Saray'da okullar bir gün tatile edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tunceli-Ağrı-Bingöl:
    Tunceli'de il genelinde eğitime ara verilen okullardaki eğitim 13 Şubat Pazartesi günü yeniden başlayacak.

    Tunceli-Erzincan ve Ağrı-Hamur-Tutak karayolları fırtına ve çığ ihtimali nedeniyle gece boyunca ulaşıma kapatıldı.

    Bingöl'de de yoğun kar nedeniyle 2 gündür eğitime ara verilen ilk ve orta dereceli okullar, yarın da tatil edildi.

    Hakkari:

    Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 3 katlı binanın üzerindeki karı temizlemek isterken yere düşen 25 yaşındaki Bedir Gül ağır yaralandı. Şemdinli Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan Gül, sağlık durumunun ağır olması nedeniyle yüksekova devlet hastanesi'ne sevk edildi.

    Çanakkale:
    Çanakkale'de etkili olan kar yağışı ve fırtına hayatı felç etti. Fırtına nedeniyle elektrik telleri koptu. Geceyi karanlıkta geçiren vatandaşlar, soba ile ısınıp mum ve fener ışığı ile aydınlandı.

    Yarın taşımalı sistemle kent merkezine gelen öğrenciler ile engelli ve hamile çalışanlar, izinli sayılacak.

    Hatay:

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde saatteki hızı 91 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle bir evin ve dershanenin çatısı uçtu, caddelerdeki ağaçlar devrildi, balıkçılar denize açılamadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Manisa:
    Manisa'nın Gördes ilçesinde etkili olan karyağışı nedeniyle Gördes-Akhisar karayolunun Fundacık mevkisinde ulaşım aksadı. Zincirsiz 8 araç yolda mahsur kaldı. Karayolları ekipleri yolu açık tutabilmek için yoğun çaba harcıyor.

    Kütahya:
    Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde kar yağışı nedeniyle bugün ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Kars'ta da hamile ve engelli personel 2 gün idari izinli sayılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow