hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tüzük komisyonu çalışmaya başladı

    Tüzük komisyonu çalışmaya başladı
    expand

    CHP 26 Şubat'ta kurultaya gidecek, yeni tüzüğünü belirleyecek. Bu amaçla oluşturulan Tüzük Hazırlık Komisyonu 89 üyesiyle genel merkezde çalışmalara başladı.

    Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, mevcut tüzük taslağı ile muhaliflerin taleplerinin ne kadar örtüştüğünü değerlendirdi.
    Matkap, taslaktaki önerilerin tartışmaya açık olduğuna dikkat çekti.

    CHP Genel Başkanı Nihat Matkap, üyelere, "Tüzüğün aksayan yanlarını düzeltmek için geldiniz" diyerek genel merkezin hedefini açıkladı. 26 Şubat'ta yapılacak olağanüstü tüzük kongresi öncesinde tüm önerileri harmanlayıp 87 maddenin tamamını oylamak, yeni bir tüzük oluşturmak için 89 üyeli Tüzük Hazırlık Komisyonu çalışmaya başladı. Toplantının açılışını yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, genel merkez yönetimi ile muhaliflerin taleplerinin ne ölçüde örtüştüğünü değerlendirdi.

    Muhalifler üye sayısının değişmesini, genel merkez ise sayının düşmesini istiyor. Partinin en yetkili organı olan Parti Meclisi'nin oluşumunda, muhalifler, üye sayısının 80'de kalmasını, üyelerin tümünün gizli oy ve çarşaf listeyle seçilmesini istiyor. Çarşaf listeye büyük oranda sıcak bakan genel merkez ise üye sayısını indirmekte kararlı.

    Muhalifler MYK üyelerini PM'nin gizli oyla seçmesini, genel merkez ise genel başkanın atamasını istiyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da bu konuda atamadan yana.  

    Genel merkez tüm seçimlerde önseçim ve aday yoklamasının ağırlıkta olması ama özellikle milletvekili adayları belirlenirken merkez yoklaması yönteminin de belli bir oranda kullanılmasından yana. Muhaliflerse merkez yoklamasına kesinlikle karşı. Taraflar, genel başkan adaylığının kolaylaştırılması konusunda ise hem fikir.

    Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun "garabet" diye tanımladığı 2 ayrı tüzük kurultayı düzenlenmesi konusunda yeni tüzükte bu tablonun bir daha yaşanmasını önleyecek maddeler konulacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow