hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    150 kiloluk patlayıcıyla yakalandılar

    150 kiloluk patlayıcıyla yakalandılar
    expand

    Mardin - Diyarbakır karayolunda bomba yüklü bir araç yakalandı. Araç içinde 150 kilo patlayıcının ele geçirildiği belirtildi.

    Mardin'den Diyarbakır yönüne giden bir otomobilin bomba yüklü olduğunu belirleyen güvenlik güçleri, aracı takibe aldı.

    Mardin-Diyarbakır karayolunun 20'inci kilometresindeki Seyhan Jandarma Karakolu kontrol noktasında önlem alan güvenlik güçleri, bugün saat 15.00 sıralarında araca 'dur' ihtarında bulundu.

    Bunun üzerine otomobilde bulunan 2 terörist araçtan inerek, arkalarından gelen ve kendilerine takip başka bir araca binerek, hızla Diyarbakır yönüne doğru kaçtı.

    4 kişiyi rehin aldılar

    Güvenlik güçleri alarma geçerek takibe aldığı otomobil, karayolunda kıstırılınca, Diyarbakır'ın Çınar İlçesi Aktepe Köyü'ne girdi. Burada araçtan inen teröristlere güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında teröristler girdikleri bir evde 4 köylüyü rehin aldı.

    PKK'lı teröristlerin çatışmaya girip 4 kişiyi rehin alması üzerine, köye Diyarbakır'dan helikopterle Jandarma ve polis Özel Harekat Timleri indirildi. Güvenlik güçleri burada girdikleri çatışmada 1 PKK'lıyı ölü, 1'ini de de yaralı olarak etkisiz hale getirirken, rehin alınan köylüler kurtarıldı.

    Etkisiz hale getirilen PKK'lılarla birlikte 3 Kalaşnikof tüfek ve 1 tabanca ile bombalar ele geçirildi. Akçatepe Köyü'nde diğer teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürdürülürken, köye giriş ve çıkışlar durduruldu. Köye ayrıca çok sayıda ambulans sevkedildi.

    Araçta 150 kilo bomba

    PKK'lıların Mardin'in Seyhan Jandarma Karakolu kontrol noktasına yakın yerde terk ettikleri araçta bomba uzmanları arama yaptı. Karayolu her iki yönde trafiğe kapatılarak yapılan aramada, araçta tüplere bağlanmış ve patlatılmaya hazır durumda 150 kilo bomba bulundu.

    Patlayıcı, yol kenarındaki boş araziye taşınarak, burada imha edildi.

    Valilik: "Saldırı son anda önlendi"

    Bu arada Diyarbakır Valiliği, içinde 150 kilo patlayıcı bulunan otomobil ve Çınar İlçesi Aktepe Köyü'nde 1 PKK'lının öldürüldüğü, birinin de yaralı olarak ele geçirildiği operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, askeri konvoya saldırının son anda önlendiğini bildirdi.

    Vali Toprak, olayla ilgili biri işbirlikçi olmak üzere şüpheli görülen 5 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

    Açıklamada, teröristlerle birlikte, 1 Glocg marka silah, 4 Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 5 el bombası, bol miktarda fişek, patlayıcı düzenekleri ele geçirildiği kaydedildi. Konuyla ilgili geniş çaplı araştırma ve incelemenin sürdüğü belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow