hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PKK'lı cenazesinde gerginlik: 100 gözaltı

    PKKlı cenazesinde gerginlik: 100 gözaltı
    expand

    Mersin'de PKK'lı Murat Şakar'ın cenaze töreninde gerginlik çıktı. Aralarında BDP'li Akdeniz Belediye Başkanının da bulunduğu 100 kişi gözaltına alındı. Çoğunluğu kadın ve erkeklerden oluşan 41 kişi serbest bırakılırken, 59 kişinin sorgusu sürüyor.

    Mersin'de PKK'lı Murat Şakar'ın cenaze töreninde yasadışı slogan atarak örgüt bayrağı açılmasıyla ilgili düzenlenen operasyonda aralarında BDP İl Başkanı Musa Kulu ile merkez Akdeniz İlçe Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün de aralarında bulunduğu 100 kişi gözaltına alındı.

    Batman'daki operasyonda ölü olarak ele geçirilen PKK'lı Murat Şakar'ın cenazesi gece ailesinin yaşadığı Mersin'e getirildi. Mevlana Mahallesi'ndeki Nur Camii'nde bugün kılınan cenaze namazının ardından Şakar'ın cenazesi araçlarla Güneykent Mezarlığı'na götürüldü.

    Bu sırada polis de geniş güvenlik önlemi aldı. Cenaze konvoyunu havadan helikopterle takip eden polis, çevrede de panzerlerle önlem aldı.

    Güneykent Mezarlığı'na getirilen cenaze, burada PKK ve Abdullah Öcalan lehine atılan sloganlar arasında toprağa verildi.

    PKK bayrağının da açıldığı mezarlıkta, grubun, slogan atmaya devam etmesi üzerine polis, megafonla uyarıda bulunarak dağılmalarını istedi. Ancak aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 300 kişi, slogan atmakta ısrar etti. Bunun üzerine panzer destekli polis, Güneykent Mezarlığı'nı çembere aldı. Ardından da grubu kapıda kimlik kontrolü yaparak dışarı çıkarttı. Eyleme karıştığı belirlenen ve aralarında Akdeniz İlçe Belediye Başkanı BDP'li Fazıl Türk, Başkan Yardımcıları Mehmet Altuntaş ve Uğur Çat, BDP İl Başkanı Musa Kulu, Yenişehir BDP İlçe Başkanı Abdullah Sayılgan ile Akdeniz BDP İlçe Başkanı Mehmet Zeki Etiz'in de aralarında 100 kişi gözaltına alındı.

    Şüpheliler, otobüslerle sorgulanmak üzere Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.Bölgede polis, yoğun güvenlik önlemini arttırdı.

    41 kişi serbest bırakıldı

    Gözaltına alınan 100 kişiden çoğunluğu kadın ve erkeklerden oluşan 41 kişi serbest bırakıldı.

    BDP Mersin İl Başkanı Musa Kulu ile merkez Akdeniz İlçe Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün de aralarında bulunduğu 59 kişinin sorgulaması ise sürüyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow