hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hatay Havalimanı yine sular altında

    Hatay Havalimanı yine sular altında
    expand

    Kurutulan Amik Gölü üzerine inşa edilen Hatay Havaalanı'nda yaklaşık 1 aydır düzenli uçuş yapılamıyordu. Suriye'deki baraj kapaklarının açılması sonucu yeniden su altında kalan havaalanı 26 Şubat'a kadar kapatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aşırı yağışlar, Suriye'nin baraj kapaklarını açması... Amik Ovası yine göle döndü. Su altında kalan Hatay Havalimanı yine uçuşlara kapandı.

    Hataylıların çilesi yaklaşık 1 ay önce başladı. Yağışlar nedeniyle Amik Ovası su altında kaldı. Tarım arazileri evler taşkın suyuyla doldu. Hatay Havalimanı 26 Ocak'tan bu yana uçuşlara kapalıydı.

    Ekipler aralıksız çalıştı. Binlerce lira harcandı. Havalimanındaki su boşaltılıyordu ki bu kezde Suriye baraj kapaklarını açtı. Su yine yükseldi. Alan uçuşlara 26 Şubat'a kadar kapatıldı.

    Peki havalimanındaki sorun ne? Hatay'daki Amik Gölü 1960'lı yıllarda kurutuldu, tarıma açıldı. 1990'ların sonunda havalimanı yapılması gündeme geldi.

    TEMA, Hava Kuvvetleri ve DSİ'nin itirazlarına rağmen liman, kurutulan gölün en derin noktasına yapıldı.
    2007 yılında hizmete açıldı.

    Her yağış olduğunda havalimanını su basıyor. Suyun boşaltılması için milyonlarca lira harcanıyor. Hem teknik hemde bilimsel anlamda yanlış yere kurulan havaalanı sorununun çözümü için öneriler var. Ancak hayata geçirilmesi için hiçbir adım atılmıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow