hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Seçilmişlerin hapse girmesi meşru mudur?"

    Seçilmişlerin hapse girmesi meşru mudur
    expand

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MİT Kanunu'yla ilgili olarak hükümeti ve Başbakan'ı eleştirdi ve "MİT mensuplarının mahkemeye çağrılmaları sizce hukuk dışıdır. Fakat milletin oyları ile seçilenleri hapis hayatına çivilemek meşrudur. Bize bunu mu söylemeye çalışıyorsunuz?" sorusunu sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, "MİT mensuplarının kurtarılması ve korunması amacıyla alelacele bir yasal değişikliğe gidilmiştir" dedi.

    Bahçeli şöyle konuştu:

    "Anlaşılacağı üzere, AKP ile Çankaya arasında kurulan darağacında adaletin boynuna yağlı ilmek bir kez daha geçirilmiştir ama bu defa canı alınmış ve cesedi de 'Üstünlerin hukukuna son veriyoruz' yaygarası yapanların eşiğinde kalmıştır. Sayın Gül'ün, Adalet ve Kalkınma Partisine yelken olmasının, adaletsizliği düşünmeden ciro etmesinin ve adrese teslim uygulamayla hukuku yerle bir etmesinin en başta bulunduğu makamla bağdaşır bir yanı olmadığı aşikardır. "

    "Hakimiyetini kurmakla ve olgunlaştırmakla meşguldür"

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "hiçbir zaman seçilmişleri, atanmışlara kul etmeyiz" sözüne de değinen Bahçeli, şöyle konuştu:

    "Bu sözler, boşlukta kalmış ve inandırıcılığın bereketli alanından tamamen uzak bir yere düşmüştür. Sandıktan çıkmış değerli vekilleri, Meclis'e buyur etme konusunda niçin aynı hassasiyeti ve azimkar tavrı göstermezsiniz, gösteremezsiniz? Sizin gözünüzde, mesela partimizin İstanbul Milletvekili Sayın Engin Alan seçilmiş değil midir? Özel yetkiyle donattığınız, özel görevle taltif ettiğiniz gayri meşru işlerinizi yaptıracağınız görevlilerin, karıştıkları veya iştirak ettikleri iddia olunan suçlardan dolayı mahkemeye çağrılmaları sizce hukuk dışıdır, fakat milletin oylarıyla seçilmişleri hapis hayatına çivilemek meşrudur. Bize bunu mu söylemeye çalışıyorsunuz?"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Devlet Bahçeli, "yargının, güvenirliğini Adalet ve Kalkınma Parti vasıtasıyla toptan kaybettiğini" öne sürerek, "Meselenin tehlikeli yanı ise hukuka itimadın ve inancın kaybolmasının, herkesi kendi hakkını arayamaya yöneltecek olmasıdır. Takdir edersiniz ki bu da orman kanunudur ve Adalet ve Kalkınma Partisinin de muradı ve yapmaya çalıştığı budur" dedi.

    Soruşturmaya izin verilmesini istedi

    Bahçeli, "Madem ki MİT Kanununda yeni bir düzenleme yapılmıştır ve bunu da Cumhurbaşkanı el çabukluğuyla uygun bulmuştur, bu durumda, Başbakan Erdoğan, mezkur Kanunun 26. maddesine göre savcılık talebine olumlu cevap vermelidir" talebinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow