hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHP o iddiaya sert çıktı!

    MHP o iddiaya sert çıktı
    expand

    "MHP'nin iktidar ortağı olduğu 57. Hükümet döneminde İmralı ile müzakere edildi." Hem BDP, hem de AK Parti cephesinden gelen bu iddiaya MHP'nin tepkisi sert oldu. Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Alçakça bir plan sahneye konuluyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yalçın, yazılı açıklamasında, AK Parti ve BDP için "Bunlar hilkat garibesi siyaset ikizleridir" tanımını yaptı.

    AK Parti'nin, sinsi planlarını uygulayabilmek için MHP'yi siyaset hayatından silmeye çabaladığını öne süren Yalçın, bir başka amacın da "MİT-KCK denkleminde su yüzüne çıkan kirli işlerini ve ilişkilerini örtbas etmek" olduğunu ileri sürdü.

    Yalçın, "Asılsız iddialarla MHP'yi sallayacağını zannedenler aldanmaktadır. Siyaseti ortaoyununa çeviren meddah ve kavukluların çabaları bir sonuç vermeyecek" ifadesini kullandı.

    Şandır da tepki gösterdi

    Bu arada MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da, "Gizli sevişen eşkere doğururmuş. KCK, AKP yöneticilerinin PKK ile yaşadığı yasak aşkın meyvesidir" dedi.

    TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Şandır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın MİT Yasasında yapılan değişiklik sonrası partisine yönelik yaptıkları açıklamaları eleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şandır, son hafta içinde Arınç ve Çelik'in, "bilerek ve planlı" bir şekilde MHP hakkında yalan ve yanlış iddialarda bulunduğunu ileri sürdü.

    Çelik'in bir haber ajansına yaptığı açıklamada, "BDP'lilerin, Meclis'te MHP'nin iktidar ortağı olduğu dönemde MHP'li hükümet üyelerinin İmralı'da Öcalan ile görüştüğünü" ve "Bahçeli'nin, Öcalan'ın idam edilmemesi protokolüne imza atmasının bu görüşmeler neticesinde olduğunu" söylediklerini iddia ettiğini dile getiren Şandır, şöyle devam etti:

    "Türkçemiz'de güzel bir söz vardır: Bozacının şahidi şıracı olurmuş. Sayın Çelik, MHP'ye çamur atmak için BDP'nin asılsız iddialarına sahip çıkmakta aslında suçüstü yakalanmış olmanın telaşı içinde çırpınmaktadır. Anlaşılıyor ki on binlerce insanımızın katlederek ülkemizi ve milletimizi parçalamaya çalışan PKK terör örgütünün eli kanlı başı Öcalan'la Başbakan'ın bilgisi altında hatta talimatı ile müzakere yapan AKP yönetimindeki devlet görevlilerinin suçüstü yakalanması ve haklarında yargı sürecinin başlatılmış olması, Ömer Çelik'i çok telaşlandırmış.

    Anlaşılıyor ki Sayın Çelik, karanlıklar aydınlandıkça, ucunun kendilerine ulaşacağını bildikleri yargı süreci başlayınca, milletimizin gerçekleri görmesinden çok telaşlandı. Ancak, gizli sevişen eşkere doğururmuş. KCK, AKP yöneticilerinin PKK ile yaşadığı yasak aşkın meyvesidir. Artık, mızrak çuvala sığmaz oldu. Çamur deryasında çırpınanların etrafına çamur saçması kaçınılmaz bir sonuçtur."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow