hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'li belediyeye operasyon: 9 kişi serbest

    CHPli belediyeye operasyon: 9 kişi serbest
    expand

    Kuşadası Belediyesi'ne yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve İzmir Adliyesi'ne sevk edilen 9 kişi serbest bırakıldı.

    Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Kuşadası belediye başkan yardımcıları M.Z.F. ve A.K. ile belediyenin mali işler müdürü Y.A, taşeron firma yetkilileri D.D, A.G.T, S.G, K.D. ile eski CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İ.İ.Y. ile eski yardımcısı K.Y, "İhaleye fesat karıştırma, nitelikli dolandırıcılık, rüşvet ve görevi kötüye kullanma" suçlamalarıyla İzmir Adliyesine sevk edildi.

    Zanlılardan 2'si savcılık sorgusunun ardından, 7'si ise nöbetçi mahkemede ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakıldı.

    Operasyon

    İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik geçen yıl mayıs ayında "Körfez" adı verilen operasyon kapsamında yürütülen ancak daha sonra soruşturma dosyası ayrılan Kuşadası Belediyesindeki yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla ilgili dün Aydın, İzmir, İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonda 9 kişi gözaltına alınmıştı.

    İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülen zanlıların, "Kuşadası Belediyesi ile diğer bazı başka kurumlarca açılan temizlik ve yemek ihalelerine fesat karıştırdıkları, nitelikli dolandırıcılık, rüşvet ve görevi kötüye kullanma" suçlarını işledikleri iddia edilmişti.

    İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik "Körfez" adlı operasyonda daha önce gözaltına alınan ve tutuklanan 4 kişinin de bu soruşturma kapsamında yer aldığı öğrenilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow