hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Sen Erbakan'ı sırtından hançerledin!"

    Sen Erbakanı sırtından hançerledin
    expand

    Başbakan Erdoğan'ın "Demokrasiye bu kadar aşıktınız da 28 Şubat'ta neredeydiniz?"sözleriyle hedef aldığı Kılıçdaroğlu'ndan çok sert yanıt geldi. Erdoğan'a seslenen Kılıçdaroğlu "28 Şubat'ta bedeli Erbakan ödedi. Sen Erbakan'ı arkadan hançerledin" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

    CHP örgütünün sağduyunun ve olduğunu gösterdiğini, artık demokrasi ve özgürlüğün CHP'de olacağını belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Disiplin örgütlerin işidir. Örgüt demek disiplinli ses çıkarmak demektir. Örgüt demek kendi içinde kavgalı bir görüntü vermemek demektir. Böyle bir görüntüye artık izin verilmeyecektir. Herkes söyleyeceğini söyledi. Onlar geride kaldı. Yeni bir anlayışla yola çıkıyoruz artık. Halka umut, güven vermemiz lazım. Bunun yolu ortak söylem geliştirmektedir. Ortak söylem geliştireceğiz.."


     Demokrat olabilmek için bedel ödemek gerekiyor

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, demokrasinin, bir devletin giydiği kıyafet değil, devletin ruhu olduğunu belirterek, "(Gömlek değiştirdim, demokrat oldum. Gömleği yırttım, attım...) Uygulamalarına bakıyoruz, yırttığın gömleğin katmerlisini giyiyorsun. Demokrat olabilmek için ateş çemberinden geçmek, bedel ödemek gerekiyor. 12 Eylül'lerde, 12 Mart'larda hapse girmek gerekiyor" dedi.  

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan'ı yürüyen yalan makinesine benzeten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi; "Üzerine titrediğimiz demokrasi, kin ve nefret rejimine dönüştü. Sayın Erdoğan, 'Ben Necip Fazıl Kısakürek'in bir paragrafını okudum. O paragrafta, (kinini unutma, intikamını unutma) sözleri var. Bu sözler bana ait değil, Necip Fazıl'a ait. Bunu nasıl anlamazlar' diyor. Ben bunun neresini düzelteyim. Ben sana, 'Sen yürüyen yalan makinesisin' diyorum, sen inanmıyorsun. Necip Fazıl Kısakürek'in söylediğini
    dünya alem biliyor. Yüreğin varsa, dürüst adamsan, ahlaklı adamsan Necip Fazıl'ın yazdıklarının devamını okusana. Okuyamaz, çark eder. Yüreğin yetiyorsa, çık oku. Adın Recep Tayyip Erdoğan ise adam gibi adamsan çıkar devamını da okursun.

    Erbakan'ı sırtından hançerledin

    28 Şubat'ın mağdurunun Necmettin Erbakan olduğunu savunan CHP lideri kemal Kılıçdaroğlu, "Sen ne yaptın; gittin
    Erbakan'ı arkadan hançerledin. Kalkmış ahlak dersi veriyor, sen kendi liderini arkadan hançerleyen adamsın. Erbakan'dan helallik istedin mi o sana hakkını helal etti mi?" dedi.

    -"Anneler, sesinizi çıkarın"-

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifine değinen Kılıçdaroğlu, bunun bir tasarı yerine teklif olarak sunulduğunu, Bakanlık Kurulundan geçmediğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın, söz konusu teklifi savunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin en temel sorunu, en tartışmalı sorunu hiçbir yerde tartışılmadan parlamentoya getiriliyor. Bütün annelere sesleniyorum; sizin çocuklarınızın geleceği ellerinizden alınıyor, sesinizi çıkarın" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow