hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbuğ'un avukatından açıklama

    Başbuğun avukatından açıklama
    expand

    Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, Genelkurmay Başkanlığı'nca, internet sitelerine ilişkin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen yazının, müvekkilinin hiçbir beyanı ile çelişmediğini bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, yaptığı yazılı açıklamada, dünkü bazı basın ve yayın organlarında Genelkurmay Başkanlığı tarafından özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne cevaben yazılan yazı nedeniyle Başbuğ hakkında haberler yapıldığını hatırlattı.

    Sezer, özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 27 Ekim 2011 tarihli duruşmada savunma avukatlarından birinin talebi üzerine, Genelkurmay Başkanlığı'nca işletildiği ve ayrıca takip edildiği bildirilen sitelerle alakalı olarak 4'er aylık periyotlarla Milli Güvenlik Kurulu'na (MGK) veya Başbakanlığa sunulmak üzere herhangi bir rapor hazırlanıp hazırlanmadığının bildirilmesinin,
    eğer varsa bu raporların 2006 yılından bu yana onaylı bir suretlerinin gönderilmesinin istendiğini ifade etti.

    Genelkurmay Başkanlığı'nca 26 Aralık 2011 tarihinde verilen cevapta, Genelkurmay Harekat ve İstihbarat Başkanlıkları ile Genel Sekterlik kayıtlarına göre, doğrudan MGK veya Başbakanlığa sunulmak üzere hazırlanan ve gönderilen bir rapor bulunmadığının bildirildiğini belirten Sezer, şunları kaydetti:

    "Genelkurmay Başkanlığı'nın yukarıda belirtilen cevabı, müvekkilimiz İlker Başbuğ'un hiçbir beyanı ile çelişmemesine rağmen, bazı basın ve yayın organlarınca aleyhine bir belge sunulmuş gibi haber yapılması hem doğru, hem de etik bir davranış değildir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow