hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye kara kışa teslim

    Türkiye kara kışa teslim
    expand

    Ağır kış koşulları yurtta etkisini sürdürüyor. Pek çok ilde okullar tatil edildi, kar ve tipi nedeniyle yollar ulaşıma kapatıldı. Başkentte de hava koşulları nedeniyle okullar yarın da tatil etti.

    ANKARA

    Ankara Valiliği, hava koşulları nedeniyle "resmi ve özel ilk ve orta dereceli okulların, yaygın eğitim kurumları ile anaokulları ve kreşler ile özel eğitim rehabilitasyon merkezlerinin" yarın da (01 Mart) tatil edildiğini bildirdi.ANTALYA

    Akseki ilçesinde kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün bir gün süreyle ara verildi.
    Akseki'de 3 gündür devam eden kar yağışının dün geceden itibaren ilçe merkezinde de etkisini artırdı. Akseki- Seydişehir Karayolu da kar nedeniyle trafiğe kapandı. Konya yönüne araçların geçişine izin verilmezken, araçlar park alanları ve dinlenme tesislerinde bekletiliyor.

    Antalya'nın Kemer ilçesine, otuz yıl aradan sonra kar yağdı. İlçede sabaha karşı saat 04:30 sıralarında başlayan kar yağışının ardından sahile yakın mahalleler ile yüksek tepeler ve dağlar bembeyaz oldu. Bazı ağaçların haftalar öncesi çiçek açtığı Kemer'de, karın yağması ile ilginç görüntüler oluştu. İlçenin Kuzdere ve Aslanbucak mahallelerinde ağaçlar, araçlar ve çatılarda kar tutarken, vatandaşlar 30 yıl aradan sonra kar yağışını görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.

    BARTIN

    Bartın kent merkezinde etkili olan kar yağışı sebebiyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Kar nedeniyle araçlar yokuşları çıkmakta zorlandı. Bir çok araç kaza yapmaktan son anda kurtuldu.

    BİTLİS

    Yoğun kar yağışı nedeniyle 63 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığı 1 metre 55 santimetreyi buldu. Kar yağışının cuma gününe kadar devam edeceği kaydedildi. Meteoroloji yetkilileri çığ tehlikesine karşı vatandaşları uyardı.

    BURSA

    Bursa ve ilçelerinde yoğun kar yağışı sebebiyle eğitime bir gün ara verildi. Bursa'da etkili olan kar yağışı eğitimi etkiledi. Bursa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa ve ilçelerinde tüm okullar kar yağışı dolayısıyla bugün tatil edildi. İki gündür etkili olan "kuvvetli kar yağışının" etkisi azaldı ancak yağış devam ediyor. Uludağ'da kar kalınlığı bir günde 20 santim artarak 3 metre 20 santime ulaştı. Önceki gün başlayan yoğun kar yağışının ardından il genelinde dün ulaşıma kapanan 238 köy yolundan, 156'sı yeniden trafiğe açıldı. İnegöl, Orhaneli ve Büyükorhan ilçelerindeki köylerden 82'sine hala ulaşılamıyor.

    ÇANKIRI

    Çankırı Valiliği'nden yapılan açıklamada, Çankırı merkez ve birçok ilçe ve köylerdeki okulların kar ve tipi sebebiyle 1 gün tatil edildiği, engelli ve hamile personelin de 1 gün idari izinli sayıldığı kaydedildi. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Çankırı - Ankara karayolunun Sülüklü mevkii ve Kızılırmak ilçesi yol ayrımı kapandı. Dün akşam saatlerinden bu yana ulaşım sağlanamayan karayolunda jandarma ekipleri geçişlere izin vermiyor.

    ERZİNCAN

    Son yılların en şiddetli kış mevsiminin yaşandığı Erzincan'da, Tercan ilçesinde bulunan Tercan Baraj Gölü dondu. Yarım metre buz kalınlığının oluştuğu baraj gölünde, balık üretimi ile uğraşan üreticiler zor anlar yaşıyor. Balık havuzlarının donduğu baraj gölünde, üreticiler buz tutan tabakayı kırarak, balık yakalıyor. Balıkçıların tekneleri de buz tutan barajda kaldı.

    İZMİT

    Kocaeli ve Sakarya bölgelerinde deniz seviyesinden biraz yükseklerde 25 ile 60 santim arasında değişen kar kalınlığı, Samanlı Dağları'nın en yüksek kesimi olan Kocaeli'deki Kartepe'nin zirvesinde ise yıllar sonra ilk kez 3 metreye ulaştı. Yoğun kar yağışı Kocaeli ve çevresinde özellikle yüksek kesimlerde hayatı olumsuz etkilerken, bu sabah saatlerinde ise yağışlı hava yerini güneşe bıraktı. Ancak Meteoroloji yetkilileri, bu gece yarısından itibaren oldukça etkili  bir kar dalgasının geleceğini ve yarın da gün boyu sürmesinin beklendiğini belirtirken, don uyarısında da bulundu.

    KARABÜK

    Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım aksıyor. Eskipazar ilçesindeki D-100 karayolu bağlantısında ulaşım güçlükle sağlanıyor.

    KIRIKKALE

    Kırıkkale Valiliği, yoğun kar yağışı sebebiyle eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Geceden itibaren etkisini artıran yağış nedeniyle yüksek kesimlerde kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu. Meteorolojiden yapılan uyarılara göre rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli eseceği, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

    KONYA

    Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Yunak, Çeltik, Altınekin, Doğanhisar ilçeleri ile Karaman'ın Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

    MALATYA

    Malatya'da kar nedeniyle kapalı köy sayısının 57 olduğu bildirildi. En fazla Arapgir ve Pütürge ilçelerinin köy yolları kapalı durumda. İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, kar nedeniyle kapalı köy yolu sayısı ilçelere göre şöyle: "Merkez 2, Arapgir 12, Aguvan 2, Doğanyol 3, Hekimhan 10, Kuluncak 4, Pütürge 21 ve Yeşilyurt 6." İl Özel İdaresi'ne ait 24 ekibin kardan kapalı olan köy yollarını açma çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

    MUĞLA

    Bodrum da soğuk ve buzlanmaya teslim oldu. İlçede hava sıcaklığı dün gece sıfır derece olarak ölçüldü. Fırtına nedeniyle tekneler batma tehlikesi geçirdi, ağaçlar kökünden söküldü. Bodrum'un Mazı ve Bayır köylerinin tepelerine ve yollara sabah erken saatlerde kar yağdı. Gündoğan açıklarındaki balık çiftliklerine gitmeye çalışan balıkçı tekneleri fırtına yüzünden batma tehlikesi geçirdi, Göltürkbükü ve Yalıkavak beldelerinde ağaçlar kökünden söküldü. Güllük'ten İsrail'e kuru yük götüren gemiler Bitez ve Akyarlar köyü koylarına sığınmak zorunda kaldı.

    RİZE

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü bir gün süre ile Rize'de şiddetli fırtına uyarısı yaptı. Konuyla ilgili olarak Rize Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 29 Şubat 2012 tarihi saat 06.00 ile 1 Mart 2012 tarihi saat 09.00'a kadar bölgemizin iç kesimlerinde güneyli yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına beklenmektedir. Ayrıca bölgemizin karla kaplı dik ve eğimli yamaçlarında meydana gelebilecek çığ tehlikesinin neden olacağı olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir" denildi.

    SAKARYA

    Sakarya'da kar yağışı sebebiyle 130 köy yolu ulaşıma kapandı. Yurdun büyük bir bölümünde etkili olan kar yağışı, Sakarya'da aralıklarla etkisini sürdürüyor.  

    SAMSUN

    Bafra ilçesinde yoğun kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oluyor. Bengü, İlyaslı, İğdir, Belde, Akalan Şahinkaya ve Sarpun grup yollarında 2 iş makinesi, 1 greyderle yol açma çalışmalarını sürdüren ekipler, yoğun kar yağışı nedeniyle çalışmalara ara verdi.

    SİVAS

    Merkeze bağlı bazı beldelerde eğitime 1 gün ara verildi. Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise olumsuz hava koşulları nedeniyle Yıldız, Kurtlapa, Gümüşdere ve Yakupoğlan beldeleri ile Aydoğmuş, Akçahan, Başsöğüt, Olukman, Gaziköy, Çeltek, Ovacık, Alahacı, Kuzören, Hıdırnalı, Porsuk, Karamehmet ve Ozmuş köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verildiği duyuruldu. Bu belde ve köylerden Sivas merkeze taşımalı olarak gelen öğrencilerin de aynı kapsamda olduğu kaydedildi.

    TOKAT

    Olumsuz hava koşulları nedeniyle Tokat'ın Niksar ile Erbaa ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi.  Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda aksaklıklar da yaşandı. Merkeze bağlı Çat beldesi Şehit Ragıp Yılmaz İlköğretim Okulu öğretmenlerini taşıyan iki servis aracı, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Hanpınarı mevkisinde yolda kaldı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından kurtarıldılar.

    TUNCELİ

    Son 20 yılın en yoğun kışını geçirdiği ifade edilen Tunceli'de kar yağışı nedeniyle 164 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Bazı ilçelerde kar kalınlığı 3 metreyi buldu. Çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapanan Tunceli-Ovacık karayolunun ise açıldığı bildirildi.

    YOZGAT

    Yozgat'ta yoğun kar yağışı sebebiyle il merkezinde ve merkeze bağlı köylerde ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow