hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Komisyon'dan 4+4+4 savunması!

    Komisyondan 4+4+4 savunması
    expand

    TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyonun Başkanı, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin ideolojik değil, pedagojik bir yaklaşımla hazırlandığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Işık, AA muhabirinin, İlköğretim ve Ortaöğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne ilişkin sorularını yanıtladı.

    "Teklifi hazırlayanların eğitimci olmadığı, alt komisyon aşamasında önergelerle müdahale edilmesinin kafa karışıklığına işaret ettiği şeklinde eleştiriler yapıldı. Sizin değerlendirmeniz nedir?" sorusuna Işık, "Milletvekilinin illa ki kendi uzmanlık alanında kanun teklifi vermesi gibi bir zorunluluk yok" yanıtını verdi.

    "Arkadaşlarımız oturmuşlar çok ciddi bir çalışma yapmışlar" diyen Işık, şöyle devam etti:

    "Bizim komisyonun gündemine gelen teklif metni, üzerinde ciddi çalışma yapılmış bir metin. 'Bunlar bilmiyorlar', 'işten anlamıyorlar' gibi bir yaklaşım kesinlikle doğru değil. Biz de alt komisyon olarak kamuoyunu dikkate aldık, sivil toplum örgütlerini, üniversiteleri dinledik. Eğitimle doğrudan ilgilenen tüm kurum ve kuruluşları dinledik. Ondan sonra kendi görüşlerimizi oluşturduk. Tabii ki değişiklikler önergelerle yapılır. Alt komisyonu bir üst komisyon gibi çalıştırdık. Her şeyi kayıt altına aldık. Çünkü, bu eğitim tarihi açısından önemli bir kanun teklifi. Hiçbir kafa karışıklığı yok. Aksine çok ciddi bir kafa yorma var. Kafa karışıklığıyla kafa yormayı birbirinden ayırmamız lazım."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Teklifin ideolojik bir yaklaşımla hazırlandığına dair iddialar dile getirildi" sözleri üzerine Işık, "Bu arkadaşlarımızın görüşüdür. Teklifin ilk komisyona geldiği hali de üst komisyona sunulacak hali de kesinlikle ideolojik değil. Teklifi ideolojik değil, pedagojik bir yaklaşımla hazırladık. Bizim için birinci öncelik bilimsel olmaktır" diye konuştu.

    Tekliflerin "dokunulmaz metinler olmadığını, mutlaka olgunlaştırılmaları gerektiğini" ifade eden Işık, "Biz, 'çok güzel bir metin hazırladık, buna kimse dokunmasın' deme hakkına sahip değiliz. Bir kanunun olgunlaşma sürecini yaşıyoruz. 'Teklif ideolojik olarak Meclis'e gelmiştir' diyenlerin biraz ideolojik yaklaştığını düşünüyorum" görüşünü ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow