hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadın mahkumlara taciz iddiası

    Kadın mahkumlara taciz iddiası
    expand

    Adana'da 8 Mart Kadın Platformu üyeleri, Karataş ilçesindeki Karataş Kadın Kapalı Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlü kadınların kötü koşullarda tutulduğunu, taciz edildiğini iddia etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Seyhan İlçesi'nde Merkez Postanesi önünde bir araya gelen 8 Mart Kadın Platformu üyesi 10 kadın, '8 Mart'ta özgürlük çığlığımızı kadın tutsaklarla büyütüyoruz' yazılı pankart açtı.

    Platform adına basın açıklaması yapan Derya Çiçek, Karataş Kadın Kapalı Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlü kadınların içme suyunun bile sorun olduğunu ileri sürdü.

    Derya Çiçek, "Karataş'ta kalan mahkumlara yönelik taciz olayları yaşanmakta, kadınlar ring araçlarında çok kötü koşullarda mahkemelere götürülüp getirilmektedir. Üstelik her giriş çıkışta X- Ray cihazından geçirilen kadınlara insanlık onuruna yakışmayacak arama biçimleri dayatılmaktadır" dedi.

    Cezaevlerindeki koşulların biran önce düzeltilmesini isteyen Çiçek, "Operasyonların durdurulmasını, basın düşünce ve örgütlenme özgürlüğü önündeki tüm engellerin kaldırılmasını, tüm KCK tutukluları ve siyasi tutukluların serbest bırakılmasını, özel yetkili mahkemeler ve Terörle Mücadele Yasası'nın kaldırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

    Basın açıklamasının ardından postaneye giren kadınlar, kadın tutuklu ve hükümlülere destek için yazdıkları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama kartlarını gönderdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow