hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    O polis tutuklandı

    O polis tutuklandı
    expand

    Aydın'da adliyeden kaçan tutuklu Mahir Demirkaya'nın vurularak öldürülmesiyle ilgili tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 19 yıllık polis memuru Murat S. (44), üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu tutuklandı.

    Asker firarisi olan ve hakkında "şantaj ve tehdit" suçlamasıyla tutuklama kararı bulunan Mahir Demirkaya'yı, tutuklandığı adliyeden kaçarken, 'dur" ihtarına uymadığı gerekçesiyle tabancayla vurarak ölümüne neden olan polis memuru Murat S, cumhuriyet savcılığının itirazı üzerine, üst mahkeme olan ağır ceza mahkemesine sevk edildi. Murat S, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    Aydın'da geçen pazar günü, asker firarisi olan ve hakkında "şantaj ve tehdit" suçlamasıyla tutuklama kararı bulunan Mahir Demirkaya, polis ekiplerinin takibi sonucu Pınarbaşı mevkisinde gözaltına alınmış, emniyet müdürlüğündeki işlemlerin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlı tutuklanmıştı.

    Polislerin gözetimindeyken adliyenin bahçesinde bekleyen ailesiyle vedalaşmak isteyen zanlı bu sırada kaçmış, yakalamaya çalışan polis memuru Murat S, "dur" ihtarına uymayan Demirkaya'ya ateş etmişti. Başına ve ayağına kurşun isabet eden Demirkaya, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Aydın Devlet Hastanesinde yaşamını yitirmişti.

    Polis memuru, başlatılan idari soruşturmada da açığa alınmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow