hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşkenceye uğrayan çocuk gelin tedavi altında

    İşkenceye uğrayan çocuk gelin tedavi altında
    expand

    Sakarya Söğütlü'de birlikte yaşadığı kişinin ve yakınlarının işkencesine maruz kaldığı öne sürülen 16 yaşındaki kız çocuğu tedavi altına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Söğütlü'de birlikte yaşadığı B.K. (16) ve yakınlarının şiddet ve işkencesine maruz kaldığını öne süren S.B'nin yakınlarının şikayeti üzerine cumhuriyet savcılığı soruşturma başlattı.

    Vücudunda yanık izleri ve morluklar bulunan S.B, Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde tedavi altına alındı.

    Olayın ardından S.B'nin birlikte yaşadığı küçük yaştaki B.K, annesi H.K. ve babası S.K. gözaltına alındı. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen B.K, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, annesi H.K. ve babası S.K. tutuklandı.

    S.B'nin, ifadesinde, 9 ay önce B.K, babası, annesi ve kardeşleriyle Söğütlü'de yaşamaya başladığını, 6 ay boyunca çok mutlu olduğunu ve bir süre sonra kayınvalidesinin iş yapmadığı gerekçesiyle kendisini kayınpederine şikayet ettiğini söylediği öğrenildi.

    Kayınpederi ve kayınvalidesinin kızgın demirle vücudunu dağladıklarını, üzerinde sigara söndürdüklerini ve aç bıraktıklarını öne süren S.B'nin, evde kimse olmadığı bir gece kayınpederinin tecavüzüne uğradığını, durumu eşine anlattığını ama inandıramadığını, kayınpederinin tehdit etmesi nedeniyle durumu ailesine anlatamadığını, birkaç gün önce de kayınpederinin kendisini Söğütlü'de bir yere bıraktığını, tanımadığı kişilerin yardımıyla hastaneye kaldırıldığını ve başka bir şey hatırlamadığını söylediği bildirildi.

    Anne E.B'nin ise kızını B.K. ile nişanladıklarını, 18 yaşını doldurmasını beklemeden 9 ay önce kaçtığını, son ana kadar durumunun iyi olduğunu bildiğini ve olayın farklı bir boyuta gelmesine şaşırdığını söylediği kaydedildi.

    Sosyal gelişim uzmanları S.B. ile görüştü

    Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kerem Toprak, sosyal gelişim uzmanlarının Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde
    tedavi gören S.B. ile görüştüğünü söyledi.

    Uzmanların yaptığı incelemede S.B'nin şiddet gördüğünün anlaşıldığını ifade eden Toprak, "Tedavisinin biraz uzun süreceği belirtildi. Annesi kızımızın başında duruyor. İşkence yaptıkları iddiasıyla kayınvalidesi ve kayınpederi tutuklanmış" dedi.

    Toprak, S.B. ile ilgili olarak Çocuk Koruma Kanunu'nun ilgili hükümlerine göre hareket edeceklerini bildirdi.

    Tedavisinin ardından sosyal gelişim uzmanlarının S.B. ile görüşeceği, durumun değerlendirilmesinin ardından S.B'nin koruma altına alınacağı veya ailesine teslim edileceği belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow