hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Vurgun operasyonu'' davası düştü

    Vurgun operasyonu davası düştü
    expand

    Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı MHP'li Koray Aydın'ın Yüce Divan'da yargılanmasına neden olan "vurgun operasyonu" davası da zamanaşımından düştü. 20 milyon liralık yolsuzluk iddiasının araştırıldığı davada devlet o dönem el konulan 2.5 milyon doları da faiziyle birlikte sahiplerine geri ödeyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yıl 2001... DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümeti iktidarda. Dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı MHP'li Koray Aydın. Aydın, vurgun operasyonu başlatıldığında görevinden istifa etmek zorunda kaldı.

    Yüce Divan'da, "haksız mal edinmek" ve "ihalelere fesat karıştırmak" ile yargılandı. Beraat etti.

    Şimdi de aralarında bürokratların da bulunduğu 48 sanık, zamanaşımından ceza almaktan kurtuldu.

    Dava 592 sanıkla başlamıştı. 70 ihalede 20 milyon liralık yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla aradan 11 yıl geçti ve dava zamanaşımından düşürüldü. Kimse cezalandırılmadı.

    20 milyon liralık yolsuzluk da aydınlatılamadı. Üstelik vurgun operasyonunda sanıklara ait el konulan 2 milyon 540 bin dolar ile 35 bin euro da faiziyle birlikte sahiplerine geri ödenecek. Üstelik, 11 yıllık mahkeme masraflarını da yine devlet ödeyecek.

    Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi ilk kararında 48 kişiyi ceşitli hapis cezalarına mahkum etmişti. Davanın baş sanıkları arasında Bakan Koray Aydın'ın danışmanı Sedrettin Dinçer ile dönemin Müsteşar Yardımcısı Mehmet Sedat Aban da vardı. Onlar da altışar yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

    Ama Yargıtay'ın bozma kararının ardından tekrar başlayan yargılama, 10 yıllık zamanaşımı süresi dolunca, ortadan kalktı ve vurgun operasyonu davasında tüm sanıklar ceza almaktan kurtuldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow