hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    12 Eylül davasına delil olan günlükler çalındı

    12 Eylül davasına delil olan günlükler çalındı
    expand

    4 Nisan'da başlayacak 12 Eylül davasına delil olacak günlükler çalındı. Balıkesir'de eski bir ülkücüye ait günlüklerin bulunduğu dükkanda antika saatler de vardı. Fakat hırsızlar o kıymetli saatlere dokunmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Balıkesir eski Ülkü Ocakları Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ulu'nun darbe döneminde 11 yıl boyunca kaldığı cezaevinde tuttuğu günlükler, işyerindeki bilgisayarda saklanıyordu.

    12 Eylül davasının görüleceği Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 82 sayfalık iddianamede delil olarak gösterilmişti.

    Sabah saatlerinde dükkana gelen Ulu, 150 yıllık antika saatlerin de bulunduğu dükkanda, sadece günlüklerin ve güvenlik kamerası kayıtlarının bulunduğu bilgisayarların çalındığını gördü.

    Daha önce günlüklerin bir kısmını kitap haline getirip Başbakan Erdoğan'a hediye ettiğini söyleyen Ahmet Ulu, "Umarım normal bir hırsızlık olayıdır ve belgelerime kavuşurum" dedi.

    Olay yerinde inceleme yapan polisler, parmak izlerinden ve çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarından 2 kişi oldukları tespit edilen hırsızları yakalamaya çalışıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow