hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayıp işçiler için kapsamlı arama yapılacak

    Kayıp işçiler için kapsamlı arama yapılacak
    expand

    Kozan'da, Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tünel kapağının patlaması sonucu kaybolan 5 işçinin bulunması için 5 gün sürecek kapsamlı bir arama başlatılacağı bildirildi.

    Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayıp yakınlarının isteği üzerine, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile görüştüklerini, Sivil Savunma Arama-Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nde görevli ekiplerinin, Gökdere-Köprü barajı ile Sanibey Barajı arasındaki nehir yatağında bugünden başlayarak 6 Mayıs pazar gününe kadar sürecek kapsamlı bir arama yapacağını belirtti.

    Sevgili, çalışma kapsamında, 26 Nisan'da Işıkkaya Köyü'ndeki Fıngırı çayına düştükten sonra Zamantı nehrine sürüklenerek kaybolan 2 yaşındaki Menekşe Yıldırım'ın da kayıp 5 işçi ile birlikte aranmış olacağını kaydetti.

    Sivil Savunma Arama-Kurtarma Birlik Müdürlüğü yetkilileri ise Sanibey barajına indirilecek bir botla yapılacak taramanın ardından ekiplerin Gökdere Barajı'na doğru yönlendirileceğini, ikinci bir ekibin de Gökdere-Köprü barajından aşağıya doğru gelerek nehir kıyısında arama gerçekleştireceğini bildirdi.

    Kayıp 5 işçinin bulunması amacıyla, Adana Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü ve Adana Emniyet Müdürlüğü sualtı polislerinden oluşan 30 kişilik ekip 4 Nisan'da Göksu Nehri ve baraj havzasında kapsamlı bir arama gerçekleştirmiş ancak sonuç alınamamıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow