hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asıl hedef Ankara mıydı?

    Asıl hedef Ankara mıydı
    expand

    Kayseri'de 1 polisin şehit olduğu bombalı saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor. Gaziantep'te gözaltına alınan 2 kişinin sorgusu devam ediyor. İçişleri Bakanlığı saldırıyla ilgili ihmal iddialarını araştırmak için müfettiş görevlendirdi. Teröristlerin asıl hedefinin Ankara olduğu konuşuluyor.

    Kayseri'deki patlamayla ilgili soruşturma sürüyor.

    Teröristlerin kullandığı 06 plakalı yeşil renkli aracın ruhsatının 21 Mayıs'ta Ankara'dan alındığı ortaya çıktı.

    Hürriyet gazetesinin haberine göre, eylem talimatı PKK'nın Kandil Dağı'ndaki elebaşı Murat Karayılan'dan geldi.

    Emniyet ve jandarma istihbaratının dinlemesine takılan Karayılan, canlı bombaların harekete geçerek sansasyonel eylem yapmasını istedi. Ondan bir gün sonra telsiz konuşmasına Bahoz kod adlı Fehman Hüseyin katıldı. O da eylem talimatını yineledi.

    PKK'nın iki üst düzey yöneticesinin talimatları üzerine jandarma ve polis tüm Türkiye'de alarma geçti. Özellikle Ankara'ya giden yollarda önlemler artırıldı.

    Buna rağmen teröristler Ankara plakalı bir otomobil satın aldı. Bombalı aracın Ankara'da saldırı yapılacağı önceden belirlenen yere getirilmek üzere yola çıktığı, plakanın bu nedenle 06 olarak seçildiği iddia edildi.

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, emniyet yetkilileri yeşil renkli otomobilde suikast silahları, sustuculu tabanca, uzun namlulu silahların yanı sıra çok sayıda patlayıcı olduğunu bildirdi.

    Bomba düzeneğinin 40 kilo A-4 plastik patlayıcı kullanılarak hazırlandığı belirlendi. Bomba araca Gaziantep'ten yüklendi. Otomobil Osmaniye ve Kahramanmaraş üzerinden Göksun'a ulaştı. Yakalanacaklarını anlayan teröristler, yönlerini Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü'ne çevirdi.

    Yıldız, "Teröristler bombayı zor durumda kaldıkları için Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü'nde patlatmıştır. İstihbarat birimlerimiz değişik değerlendirmeler yapmaktadır. Ölen teröristlerin suikast timi ve canlı bomba olduğu üzerinde duruluyor" dedi.

    Saldırıyla ilgili Gaziantep'te gözaltına alınan 2 kişinin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu sürüyor. Saldırıda kullanılan araçta ve olay yerindeki incelemeler de devam ediyor.

    İçişleri Bakanlığı saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirildiğini duyurdu. Bomba yüklü olduğu bilinmesine rağmen araca neden müdahale edilmediği, ihmal iddiaları araştırılacak.

    Aralarında polis eşleri ve çocuklarının da bulunduğu 18 yaralı ise hala tedavi altında. Durumu ağır olan teknisyen yardımcısı İsmail Sakın, hayati tehlikeyi henüz atlatamadı.

    Şehit polise son görev

    Bu arada Kayseri'deki bombalı saldırı öncesi teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan polis memuru Ahmet Geben'in ailesi aynı acıyı ikinci kez yaşadı. 31 yıl sonra yine Türk bayrağına sarılı cenazenin başında gözyaşı döktüler.

    Polis memuru Ahmet Geben 33 yaşındaydı. Evliydi, 3 çocuğu vardı. Son 3 yıldır Kayseri Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapıyordu. 1981 yılında tatbikat sırasında şehit düşen ağabeyi Mehmet Geben'le aynı kaderi paylaştı.

    Kayseri'deki bombalı saldırı öncesi teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Ahmet Geben için ilk tören Kayseri Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlendi. Törene şehit polisin ailesi ve meslektaşlarının yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı.

    Eşi ve çocukları şehit polisin bayrağa sarılı tabutunun başında uzun süre gözyaşı döktü.

    Ahmet Geben'in cenazesi törenin ardından memleketi Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine uğurlandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow