hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Ergin, Meclis'te künefe pişirtti

    Bakan Ergin, Mecliste künefe pişirtti
    expand

    Adalet Bakanı Sadullah Ergin Meclis'te bir ilke imza attı. Adalet Komisyonu'nun toplandığı odanın koridorunda, ocak yaktırıp künefe hazırlattı. Pişirilen künefeler, yan tarafta kaynayan şerbetlerde tatlandırıldıktan sonra, sıcak sıcak komisyon üyelerine ikram edildi.

    Tepsi tepsi künefeler. Meclis aşçıları tarafından pişirildi, ocakların üstünde. Kaynatılan şerbetle tatlandırılan tepsilere, kepçe kepçe yağ döküldü.

    Hatay günleri vesilesiyle, Meclis kolidorları, künefe şova sahne oldu.

    Aslında Meclis Adalet Komisyonu, 3. yargı paketinin ceza yasasıyla ilgili maddelerini görüşüyordu.

    İşte o sırada kendisi de Hataylı olan Bakan Sadullah Ergin, komisyondaki milletvekilleri, bürokrat ve gazetecilere bir sürpriz yaptı.

    Hatay günleri etkinliğinden getirttiği pişirilmeye hazır künefe tepsileri için, komisyon toplantısı yapılan odanın bulunduğu koridorda ocak yaktırdı. Ateş harlandı.

    Künefeler çevrile çevrile pişirildi. Kokusu gitsin diye pencelere de açık tutuldu. Pişirilen künefeler, şerbetleri dökültükten sonra dilimlendi.

    Meclis garsonları tarafından komisyondakilere sıcak sıcak servis edildi. Böylece daha önce çiğ köfte partilerine sahne olan Meclis'te bu kez künefe pişirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow