hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Melih Gökçek'ten CHP'ye sert suçlama

    Melih Gökçekten CHPye sert suçlama
    expand

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kendisine yapılan yumurtalı saldırıyla ilgili olarak CHP'yi suçladı. Gökçek, "Yakalanan, bana saldıran, bana yumurta atanlardan bir tanesi CHP il teşkilat başkanı bir bayan olduğu ortaya çıktı" dedi.

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Biz kesinlikle kimseye yumurtaya atmayacağız. Sizlerin yaptığı gibi demokrasi adına gül atıp demokrasiyi de gülle besleyeceğiz" dedi.

    Keçiören Haymanalılar Derneği'nin etkinliğine katılan Gökçek, "Sayın Başkanımız pazara kadar değil ölene kadar yanındayız", "İzmir Caddesi esnafı Başkanımız İ. Melih Gökçek ile gurur duyuyor", "Ankara'ya büyük hizmeti olan Mehil Gökçek Bey'e yumurta değil yüreğimizden gül atıyoruz" yazılı pankartlarla karşılandı.

    Vatandaşlar, Gökçek'in gelişinde de "Ankara seninle gurur duyuyor", "Haymana seninle gurur duyuyor" sloganları attı.

    Yoğun ilgi gösterilen Gökçek'e etkinliğin gerçekleştirildiği binaya girişinde gül ve karanfiller atıldı.

    Gökçek, tezahüratlar arasında yaptığı konuşmada, yumurtalı protestoya değindi.

    CHP'yi suçladı

    Önceki gün öğleden sonra ATO ve ASO başkanlarıyla Ankara'nın alışveriş festivaline başlangıç yapmak için İzmir Caddesi'ne gittiklerini ve hiç beklemedikleri bir olayla karşılaştıklarını anlatan Gökçek, "CHP İl Merkezi ve CHP milletvekilleri bir organizasyon düşünmüşler ve düşündükleri organizasyon sayesinde bir de baktık ki birkaç tane hanım yumurta atıyor. Tabii beklemediğimiz bir şeydi" dedi.

    Olayın CHP organizasyonu olduğunun bütün çıplaklığıyla ortaya çıktığını savunan Gökçek, şöyle konuştu: "Yakalanan, bana saldıran, bana yumurta atanlardan bir tanesi CHP il teşkilat başkanı bir bayan olduğu ortaya çıktı. Arkasından, biraz sonra bir de baktık ki Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara il başkanları, CHP'li ilçe başkanları oraya geldi. Görüntülerde benim hakkımda kim ne konuşuyorsa teker teker CHP'lileri tespit ettik. Bu niçin oluyor? Bunun nedeni şu; Türkiye'de artık AK Parti iktidarıyla başka türlü baş edemeyeceklerini anladılar.

    Sokağa döküldüler. CHP her gün kan kaybediyor. Şakır şakır aşağı doğru iniyor. Bir de baktık Twitter'de milletvekilleri artık sokakta böyle, bu tip hareketleri bekleyin diye Umut Oran, tehdit yağdırıyor. O eski günleri, o 28 Şubat günlerini filan özlüyorsanız geçmiş ola. O günler geride kaldı. Türkiye artık demokrasinin sembolü olan bir ülke. Demokrasiyi içinize hazmedeceksiniz. Varsa sözünün çıkıp tartışacaksınız. Tartışmaya girmeyip de kaba kuvvete kalkarsanız olmaz. Sanmayın ki sessiz durduğumuzda bir şeyden çekindiğimizi. Osmanlının tokadı öyle bir tokattır ki yedin mi yerinden kalkamazsın."

    CHP Milletvekili Levent Gök'ün basın toplantısı düzenleyip "Kızılay'a çıkabilir misin tek başına. Ben geliyorum" dediğini belirten Gökçek, Haymanalıların Gök'ü etkinliğe davet ettiğini ancak onun "gelmeyeceği" haberini gönderdiğini ifade etti. Gökçek, "Halkın içine çıkmak biraz sıkar. O kendisine baksın" diye konuştu.

    "Sahte kahramanlık kolay"

    "Sahte kahramanlık kolay. Benden o şeker milletvekillerine tavsiye; çayın içerisine koyar, eritip ondan sonra çay diye içeriz onları. Ama demokrasiye saygımızdan dolayı kesinlikle ve kesinlikle kaba kuvvete evet demeyiz. Bizim bütün mücadelemiz demokrasi içerisinde fikren olacak, zikren olacak" diyen Gökçek, CHP'nin esnaf düşmanı olduğunu iddia etti.

    Gökçek, demokrasiden ayrılmayacaklarını, kaba kuvvetten değil, fikirden yana olduklarını vurgulayarak, demokratik ortam içinde ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerini kaydetti. Gökçek, "Biz kesinlikle kimseye yumurtaya atmayacağız. Sizlerin yaptığı gibi demokrasi adına gül atıp demokrasiyi de gülle besleyeceğiz" dedi.

    Haymanalıların etkinliğine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ATO Başkanı Salih Bezci, ASO Başkanı Nurettin Özdebir de katıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow