hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahçeli: "Terörle mücadele üzerinde durmak lazım"

    Bahçeli: Terörle mücadele üzerinde durmak lazım
    expand

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörle mücadele üzerinde durmak lazım, 'Kürt' sorunu diyerek bir başkalarının tuzağına Türkiye'yi düşürmemek lazım" dedi.

    Bahçeli, Antalya'da partisinin il teşkilatını ziyaret etti. Basına kapalı olarak teşkilat üyeleriyle toplantı yapan Bahçeli, toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Bir gazetecinin "Terör sorunu ile ilgili CHP'nin hazırladığı dosyaya sıcak bakmadınız, MHP'nin hazırladığı bir dosya var mı?" sorusu üzerine Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin her şarta göre hazırlanmış dosyaları vardır"
    diye konuştu.

    CHP tarafından hazırlanan dosyanın özüne karşı olduklarını ifade eden Bahçeli, Türkiye'de "Kürt" sorunu olmadığını kaydetti. Bahçeli, bin yıllık kardeşliği zedeleyecek herhangi bir yanlışa ülkeyi düşürmemek gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

    "Kavram kargaşasıyla kardeşliği gölgelemek doğru değildir. O sebepten dolayı 'Kürt sorunu vardır' derseniz Türkiye'de çocuğunun, çoluğunun rızkını Antalya'da karşılamayı düşünen bu milletin güzide bir evladı Diyarbakırlı, Şırnaklı veya Siirtli diyerek sorunmuş gibi görünmesini kabul edebilir misiniz? O  bakımdan terörle mücadele üzerinde durmak lazım, 'Kürt' sorunu diyerek bir başkalarının tuzağına Türkiye'yi düşürmemek lazım. Yani bugün iktidar partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi İmralı canisinin yol haritası üzerinde yürümektedirler. Bu durum yüz kızartıcı bir haldir."

    Bir gazetecinin de "Özel yetkili mahkemeler ile ilgili yeni düzenlemeler yapılıyor, bu konuda ne diyeceksiniz?" sorusuna da Bahçeli, özel yetkili mahkemelerle ilgili kendilerinin yeterince bilgilendirilmediğini ifade etti.
    Bahçeli, şunları söyledi:

    "Özel yetkili mahkemelerle ilgili daha kapsayıcı ifade olarak üçüncü yargı reformu adı altında muhalefete henüz sunulmuş bir toplu metin gözükmemektedir. Hükümet üyelerinin zaman zaman birbirleriyle çelişir ifadelerinin yanında basında yer alan bazı küçük bilgiler dışında herhangi bir bilgiye sahip değiliz. Ama Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geldiği vakit Milliyetçi Hareket Partisi, yetkili organlarıyla da değerlendirerek konu üzerindeki görüşlerini açıklayacaktır."

    Bahçeli, daha sonra Burdur'un Bucak ilçesine hareket etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow