hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anayasa Komisyonu üyeleri Gül'ü ziyaret etti

    Anayasa Komisyonu üyeleri Gülü ziyaret etti
    expand

    TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'le birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret etti. Üyeler, yarın da AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edecek.

    TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleriyle Cumhurbaşkanı Gül'ü ziyaret eden Çiçek, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Komisyonun aldığı karar gereği, 19 Ekim'den bu güne kadar yapılan çalışmalar konusunda Cumhurbaşkanı Gül ve siyasi partilerin genel başkanlarını bilgilendirmek, süreçle ilgili olarak edindikleri izlenimi kendilerine aktarmak, çalışmalara daha yüksek oranda destek beklentilerini ifade etmek için ziyaret programı  gerçekleştirdiklerini söyledi.

    Ziyaretin ilkini Gül'e yaptıklarını ifade eden Çiçek, "Biz 19 Ekim'den bu tarafa gerçekten Türkiye'nin her tarafında, toplumun her kesimiyle ilgili yeni anayasaya neden ihtiyaç duydu ve vatandaşlarımızdan ne beklediğimizle ilgili bir seri programlar yürürlüğe koyduk. Buna çatı kuruluşlarımız, meslek örgütlerimiz de teşekkürle ifade edebileceğimiz büyük katkılar sağladılar" dedi.

    Yeni Anayasa taslak yazım çalışmalarına başladıklarını hatırlatan Çiçek, gelinen nokta itibariyle ayrıntılı bilgi verdiğini, ayrıca siyasi partiler adına katılan üyelerin kendi izlenimlerini, süreçle ilgili beklentilerini ifade ettiklerini anlattı.

    Cumhurbaşkanı Gül'ün süreci yakinen takip ettiğini ifade ettiğini, değerlendirmelerinin de bunu gösterdiğini belirten Çiçek, "Bu çalışmalardan son derece ümitvar. Takdirle yapılan bir çalışma olduğunu ifade buyurdular. Dolayısıyla bu çalışmaları yakinen takip ediyor ve her türlü desteği vereceğini ifade ediyor. Biz de bu manada bu ziyaretten son derece memnun olarak ayrıldık" şeklinde konuştu.

    Gül'den iyimser mesajlar

    Görüşmeye ilişkin olarak Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yer alan habere göre, kabulde TBMM Başkanı Çiçek, yeni Anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Gül'e detaylı bilgi sundu. Kabulde ayrıca, komisyonda yer alan parti temsilcisi milletvekilleri de yeni Anayasa süreciyle ilgili fikir ve değerlendirmelerini paylaştılar.

    Yeni Anayasa süreciyle ilgili hem TBMM Başkanı Çiçek'in hem de komisyon üyesi vekillerin değerlendirmelerini dinleyen Cumhurbaşkanı Gül, kendisinin de bu sürece ilişkin fikirlerini bir çok kez kamuoyu ile paylaştığını hatırlattı.

    Mevcut Meclis tablosunun çok iyi bir temsil oranına sahip olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, "Bu Meclisin yeni Anayasayı yapamaması için bir neden yok" dedi. Süreci en başından beri yakından takip ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, "Yeni Anayasanın tek bir partiye mal edilebilecek bir metin değil, tüm toplumu uzlaştırabilecek kapsayıcı bir metin olması gerekir" şeklinde konuştu.

    Türk toplumunun, kendisine öz güveni olan bir toplum olarak bu yeni Anayasayı yapabileceğini ifade eden Gül, tüm bu süreçte karşılıklı samimiyetin çok önemli olduğunun altını çizdi.

    İlk defa bu kadar geniş tabanı olan bir Anayasa hazırlandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, herkesin bu sürece bir biçimde katılabileceğini ve bunun değerli olduğunu kaydetti.

    Cumhurbaşkanı Gül, böyle bir belgenin kimsenin mührünü taşımayıp, aksine toplumun tüm kesimlerini kapsayan ortak bir metin olması gerektiğine vurgu yaptı.

    Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'na ziyaret

    Bu arada TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri, yarın AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edecek. Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki komisyon üyelerinin saat 13.00'teki ziyareti, Erdoğan'ın TBMM'de AK Parti Grubu'ndaki makam odasında gerçekleşecek. Liderler turu kapsamında komisyon üyeleri, 18 Haziran Pazartesi günü de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow