hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'yi "Doğan görünümlü Şahin"e benzetti!..

    CHPyi Doğan görünümlü Şahine benzetti..
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin 4+4+4 yasasını Anayasa Mahkemesi'ne götürmesini sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, "Bu özgürlüğü alıp, hem de 2 kere Anayasa Mahkemesi'ne taşımak, dayatmacı, yasakçı, baskıcı, statükocu zihniyetin bir kez daha açığa çıkmasıdır. Yeni CHP diyorlar. Bunun neresi yeni? Olsa olsa, Doğan görünümlü Şahin olur" dedi.

    Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

    - Öğrencilerimiz, Farklı Dil ve Lehçelerin Öğrenilmesi Hakkında Kanun kapsamında, yaşayan diller ve lehçeler adı altında, yerel dil ve lehçeleri öğrenme imkanına kavuşuyorlar. Örneğin, yeterli sayıda öğrenci bir araya geldiğinde, Kürtçe bir seçmeli ders olarak alınabilecek, öğretilecek ve öğrenilecek. Bu, tarihi bir adımdır.

    - Hükümet olarak, sadece bize oy veren yüzde 50'nin değil; yüzde 100'ün emanetini omuzlarımızda taşıyoruz. Bu çizgiden hiçbir zaman sapmadık. Bu şuurdan, bu hissiyattan, omuzlarımızdaki emanetin ağırlığından ve kutsiyetinden asla taviz vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Çoğunluğun azınlığa tahakkümü nasıl zulümse, azınlığın çoğunluğa tahakkümü de aynı şekilde zulümdür, hatta daha ağır bir zulümdür.

    - 27 Mayıs müdahalesi, bütün hukuksuzluğuna, bütün zulmüne rağmen,Türkiye'de değişimi sadece geciktirebilmiştir. 12 Eylül, bütün hukuksuzluğuna, işkencelere, baskılara, zulümlere rağmen, Türkiye;de değişimi sadece ve sadece ertelemiştir. 28 Şubat, aynı şekilde, Türkiye'yi rayından çıkarmış, ama o Türkiyeyeniden rayına girmiş ve değişmeye, gelişmeye devam etmiştir.

    "İmam hatipleri dayatmıyoruz"

    - Biz kimseye, meslek liselerini ya da imam hatipleri dayatmıyoruz. Hiçbir öğrenciye, hiçbir veliye, biz, seçmeli Kur'an dersini, Siyer dersini dayatmıyoruz. Tam tersine, biz, önü kapatılmış olan bu seçeneklerin önünü açıyoruz; milletimizin önüne, seçme özgürlüğünü, tercih özgürlüğünü koyuyoruz.

    - (4+4+4 yasasını Anayasa Mahkemesi'ne götüren CHP'yi eleştirerek) Bu özgürlüğü alıp, hem de 2 kere Anayasa Mahkemesi'ne taşımak, dayatmacı, yasakçı,baskıcı, statükocu zihniyetin bir kez daha açığa çıkmasıdır. Yeni CHP diyorlar.Bunun neresi yeni? Olsa olsa, Doğan görünümlü Şahin olur.

    BAHÇELİ'YE İMRALI YANITI

    Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Abdullah Öcalan İmralı'da mı acaba?" yönündeki sözlerine de cevap verdi, "Yaşadığını bizzat görürsen ne yapacaksın? O zaman Beyefendiyi İmralı'ya götürmek lazım. O da tabi BDP'lilere kötü örnek olacak" dedi.

    "Kapılarımız herkese açık"

    Erdoğan, "Bugün, başta CHP, MHP, BDP olmak üzere, siyasi partilerin sürece dahil olması konusunda hiçbir önyargımız, ön kabulümüz, ön şartımız yok. Böyle milli bir meselede, biz, kimden gelirse gelsin katkı almaya hazırız, kapılarımızı açık tutarız" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow