hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FSM'de 3 şerit trafiğe kapatılacak

    FSMde 3 şerit trafiğe kapatılacak
    expand

    Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde asfalt yenileme çalışmaları 18 Haziran-17 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

    FSM'deki çalışmada üç şerit trafiğe kapatılacak.

    İlk çalışma Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişte yapılacak. Karşı yönden ek şerit uygulaması yapılacak.

    Ayamama'da ıslah çalışması

    Köprülerin yanı sıra Ayamama Deresi'nde de ıslah çalışmaları başlatıyor.

    Bu çalışmalarla İstanbul trafiği için büyük önem arz eden, yıpranan asfaltı nedeniyle sürüş konforu ve trafik güvenliği azalan Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprüleri bakıma alınacak, aynı zamanda 2009'daki su taşkınıyla gündeme gelen Ayamama Deresi de ıslah edilecek.

    Islah ve yenileme çalışmalarıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Karayolları 1. Bölge Müdürü Mehmet Karaman, Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerindeki asfaltın trafik güvenliğini etkileyecek seviyede yıpranması ve çelik tabliyenin zarar görmemesi için bu çalışmaların yapılmasının zorunlu hale geldiğini bildirdi.

    Ayamama Deresi'nin de olası su taşkınlarına yol açabileceğini söyleyen Karaman, "Bunu önlemek için, menfez kesit boyutları büyütülmüştür" dedi.

    Karayolları Genel Müdürlüğü olarak yaklaşık 1 yıl boyunca gerçekleştirdikleri bakım, yenileme ve ıslah çalışmalarının ön hazırlık sürecinde, çalışmalara ait iş programını, teknik aciliyet, mevsim şartları, günlük trafik şartları, okul ve tatil trafiği gibi önemli hususları dikkatle inceleyerek hazırladıklarını ifade eden Karaman, yapılacak çalışmalarla, trafik güvenliğini ve sürüş konforunu artırarak, İstanbul trafiğini rahatlatmayı amaçladıklarını kaydetti.

    Karaman, bakımla birlikte köprülerin yapısal ömrünün de uzayacağını belirtti. Bu çalışmalara, trafiğin daha az olduğu tatil döneminde başlayacaklarını vurgulayan Karaman, "Çalışmalar 24 saat ve 3 vardiya esasına göre sürdürülecek. Bu süreçte trafiğin aksamaması için gerekli önlemler alınmıştır" dedi.

    "Çalışmalar süresince metrobüs hattı sürekli açık tutulacak"

    Bakım, onarım ve ıslah çalışmalarının yapılacağı yol kesimlerinde trafiğin düzenli ve güvenli bir şekilde seyrini sağlamak amacıyla her türlü trafik güvenlik tedbirleri ve trafik yön levhalarının çalışma alanında tesis edileceğini belirten Karaman, şöyle devam etti:

    "Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 4 aşamalı olarak yapılacak mastik asfalt üst yapı yenileme çalışmalarında; her aşamada bir yöndeki 3 şerit kapatılacak, kalan 5 şerit, bir istikamette 3 şerit, diğer istikamette 2 şerit olmak üzere trafik akışı sağlanacak. Haliç Köprüsü'nde ise 5 aşamalı olarak yapılacak mastik asfalt üst yapı yenileme çalışmalarında; ana köprüde çalışılırken ilave köprüler ile alternatif yollardan, ilave köprülerde çalışılırken ise ana köprü ile alternatif yollardan trafik akışı sağlanacak.

    Çalışmalar süresince metrobüs hattı sürekli açık tutulacak. Ayamama Deresi ıslah çalışmalarının yapılacağı Mahmutbey batı kavşağında kapatılacak şeritler için servis yolları yapılacak ve mevcut yollar alternatif olarak kullanılacak."

    Sürücülere kapanan yollar nedeniyle yönlendirmenin trafik işaret levhalarıyla yapılacağını ve yeni servis yollarıyla ulaşımın sağlanacağını belirten Karaman, ulaşımla ilgili vatandaşların mağdur edilmesini önlemek için gerekli kurumlarla koordinasyon halinde hareket edileceğini söyledi.

    Karaman, sürücülerin yol durumu hakkında her türlü bilgiye "www.kgmistanbulyol.com" veya "facebook.com/KGMIstanbulYol" adresinden ulaşabileceklerini, vatandaşların acil durumlarda ise "159" numaralı telefondan bilgi alabileceklerini bildirdi.

    Karaman, Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde yapılacak olan çalışmaların, sadece asfalt yenileme çalışmasını içermeyeceğini söyledi.

    Köprülerin tabliyesinin korozyondan korunması için asfalt öncesinde bir takım işlemlerden geçmesi gerektiğini anlatan Karaman, köprüler üzerindeki mevcut bozuk zeminin iş makineleriyle temizleneceğini, ardından çelik tabliyenin tamiratları ve izolasyonunun da hayata geçirileceğini dile getirdi.

    Karaman, dolayısıyla çelik tabliyenin galvanizlenmesi ve izolasyon işlerinin de yapılması nedeniyle çalışma süresince yolun trafiğe kapalı olması gerekeceğini kaydetti.

    Söz konusu köprüler çelik olduğu için yapılacak izolasyon uygulamalarının nem görmemesi ve sıcak havada yapılması gerekeceğini söyleyen Karaman, ayrıca çelik köprülerdeki bakım onarım çalışmalarının, uygulanacak mastik asfaltın özellikleri sebebiyle gündüz saatlerinde yapılmasını zorunlu kılacağını vurguladı.

    Karaman, "Bütün bu işlemler süreklilik gerektirdiği ve birbiriyle bağlantılı olduğundan köprünün çalışılan kısımlarının, geceli-gündüzlü kapatılması zorunlu olacak. Bu çalışmada dünyada kullanılan yöntem uygulanacak" dedi.

    Ayamama Deresi ıslahının ise kazık imalatı yapılarak aç-kapa yöntemiyle otoyolun altına menfez yapılması işi olarak gerçekleşeceğini ifade eden Karaman, kazıklar çakıldıktan sonra üzerinin kapatılacağını ve üst kısımda trafik akışı sürerken altta çalışmaların devam edeceğini söyledi.

    Toplantı sırasında soruları da yanıtlayan Karaman, Haliç Köprüsü'nde geçen günlerde meydana gelen sorunla ilgili olarak mesnette oynama olduğunu anımsatarak, "İlgili firma geldi, çözümü şu anda buluyorlar. En kısa zamanda eski haline gelecek. 15 gün içinde bu iş bitecek. Köprünün yapılması trafiği aksatmayacak" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow