hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kartal'da yangın: 1 ölü

    Kartalda yangın: 1 ölü
    expand

    Kartal'da 4 katlı bir binada çıkan yangında bina sakinleri alevler nedeniyle dairelerinde mahsur kaldı. 1 kadının öldüğü yangında itfaiye ekipleri binada kalanları içeri girerek kurtardı.

    Soğanlık, Manolya Caddesi'ndeki 4 katlı bir binanın en üst katında saat 09.30 sıralarında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangında, merdiven boşlukları duman içinde kaldı. Apartman sakinlerinden bazıları kendi imkanlarıyla binayı terk ederken, bazı bina sakinleri evlerinde mahsur kaldı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, evlerinde mahsur kalan bina sakinlerini merdiven aracıyla kurtardılar. Yangında binada çocukların da mahsur kalması, mahallede büyük paniğe neden oldu. Apartmana girerek alevlere müdahale eden itfaiye ekipleri, yangının çıktığı dairede oturan Hanım Aras'ı (43), merdiven boşluğunda hareketsiz olarak görünce sağlık ekiplerine haber verdi. Yapılan incelemede Hanım Aras'ın hayatını kaybettiği belirlendi.

    Kedisini kurtardı

    İkinci katta oturan bir apartman sakini de yangın devam ederken merdivenle evine girdi ve kedisini omuzuna alarak dışarı çıktı. Yangından etkilenen aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi, itfaiye ekipleri tarafından evlerinden çıkarılarak  hastaneye sevkedildi. Bazı kişilere de olay yerine gelen ambulanslarda oksijen tedavisi uygulandı.

    Yangında eşini kaybeden Selim Aras, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilirdi. Selim Aras'ın apartmana üç gün önce taşındığı öğrenildi. Hanım Aras'ın evinde yangın çıkmasının ardından çocukları dışarı çıkarıp kurtardığı ancak kendisinin de dışarı çıkacağı sırada yoğun dumandan etkilenerek merdivenlerde hayatını kaybettiği sanılıyor. Hanım Aras'ın cesedi olay yerinde savcının yaptığı incelemenin ardından morga kaldırıldı.

    Yangının, çocuklardan birinin kibritle oynadığı sırada çıkmış olabileceğini belirtililen yetkililer, soruşturmanın sürdüğünü söylediler.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow