hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyoğlu'ndaki patlamaya 1 gözaltı

    Beyoğlundaki patlamaya 1 gözaltı
    expand

    Beyoğlu'nda 15'i polis 16 kişinin yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce yürütülen soruşturma kapsamında firari olarak aranan bir şüphelinin yakalandığı öğrenildi.

    Sütlüce İmrahor Caddesi'nde 1 Mart 2012'de düzenlenen bombalı saldırıya ilgili olarak özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Nuri Ahmet Saraç'ın yürüttüğü ve 7 tutuklu şüphelisi bulunan soruşturma kapsamında, yaklaşık 3 aydır firari olarak aranan şüphelilerden Fuat Yılmaz'ın da yakalandığı kaydedildi.

    İmrahor Caddesi'ndeki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ile MÜSİAD binaları önünde Çevik Kuvvet otobüsünün geçişi sırasında meydana gelen ve 15'i polis 16 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayda, patlama düzeneğinin yapılmasına yardımcı olduğu iddia edilen Fuat Yılmaz'ın, İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin teknik takibi sonucu, Mardin'in Nusaybin ilçesinde korsan taksicilik yaparken yakalandığı belirtildi.

    Gözaltına alınan Yılmaz, getirildiği İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

    Burada soruşturma savcısı Saraç tarafından ifadesi alınan Yılmaz, "terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklanması istemiyle mahkemeye gönderildi.

    Beyoğlu Sütlüce'de, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı midibüsün geçişi sırasında meydana gelen ve 15'i polis 16 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin 7 ayrı ilçede 15 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 9 kişi gözaltına alınmıştı. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen bu kişilerden 7'si, 15 Mart 2012'de tutuklanmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow