hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstiklal'de işten çıkarılma eylemi

    İstiklalde işten çıkarılma eylemi
    expand

    15 kişilik bir grup BORUSAN'ın İstiklal Caddesi üzerinde bulunan binasına girip ikinci kat kapılarını kilitledi. Eylemci grubun arasında Enerji-Sen Genel Başkanı Ömer Kamil Kartal ve DiSK Başkan Yardımcısı Ali Rıza Küçükosmanoğlu da vardı. Eylem 2 saatin ardından sona erdi.

    Firmanın İstiklal Caddesi'ndeki binasına 12.30 sıralarında gelen eylemci grup binanın ikinci katına çıktıktan sonra bu katın kapılarını kilitledi.

    Bu kata giriş ve çıkış yapılamadı. Bu arada bu katın pencere ve balkonlarında pankartlar da açıldı.

    Polis, binanın çevresinde önlem aldı, eylemci grubu ikna çabaları saat 14.30'a kadar devam etti.

    İkna olan grup, binadan çıkarak Taksim'e yürüdü.

    Borusan'dan açıklama

    Bu arada Borusan Holding'den yapılan açıklamada, DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikası üyesi bir grubun, işten çıkarıldıkları iddiasıyla Borusan'ın Beyoğlu'ndaki Kültür Sanat Merkezi'nde yaptıkları eyleme ilişkin, "Sendikal faaliyet anayasal bir haktır. Ancak bu hakkı aramanın yolu kuruma ait iş yerlerine ve kültür sanat merkezlerine zorla girerek işgal etmek değildir" denildi.

    Açıklamada, eyleminin, kanunsuz ve kabul edilebilir olmaktan uzak olduğu savunularak, şunlar kaydedildi: "Borusan Holding olarak, Borusan Lojistik şirketimize servis sağlayan firmanın yapmış olduğu işten çıkartmalar bahane edilerek Borusan Kültür Sanat Merkezi'mize gerçekleştirilen kanunsuz işgal eylemini kınıyoruz. Bugüne kadar bu konuda Nakliyat-İş Sendikası tarafından gerçekleştirilen protesto eylemlerini demokratik haklar çerçevesinde değerlendirdik. Borusan olarak ilkelerimiz açıktır, sendikal faaliyet anayasal bir haktır. Ancak bu hakkı aramanın yolu kuruma ait iş yerlerine ve kültür sanat merkezlerine zorla girerek işgal etmek değildir."

    Borusan Lojistik'in gerçekleştirdiği faaliyetleriyle toplam 2 bin 308 kişiye istihdam sağladığı ifade edilen açıklamada, "Şirketimiz, Türkiye'nin dört bir yanında, 30'dan fazla lokasyonda ve yurt dışında faaliyet göstermekte ve pek çok kişiye iş olanağı sunmaktadır. Mayıs ayında, servis sağlayan firma tarafından, yasal gerekçelerle sayıları 40'ı bulan çalışanın iş akdinin feshedilmesine karar verilmiştir. Konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" ifadelerine yer verildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow