hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kemal Gürüz için gözaltı kararı

    Kemal Gürüz için gözaltı kararı
    expand

    Yürütülen 28 Şubat soruşturmasında 4 gözaltı kararı var. YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz adresinde bulunamadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında eski YÖK Başkanı

    Prof. Dr. Kemal Gürüz'ün de aralarında bulunduğu 4 kişi polis marifetiyle ifadeye çağrıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatı üzerine polis, İstanbul'da ikamet eden 2 kişiye, savcının çağrısını iletti.

    YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz ve Erdoğan Öznal adresinde bulunamadı. 

    Tutuklama talebi

    Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan emekli Tümgeneral Kenan Deniz ile emekli Tümgeneral Prof. Dr. Sedat Arıtürk, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

    Ankara Adliyesi'ne getirilen Deniz ve Arıtürk, soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'ye ifade verdi.

    Bilgili, ifade işleminin ardından iki şüpheliyi de tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk etti. Zanlılar, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliğince sorgulanacak.

    İlk kez sivillere operasyon

    28 Şubat soruşturması kapsamında bugüne kadar yapılan 5 operasyonda aralarında emekli Org. Çevik Bir ve emekli Tümg. Erol Özkasnak gibi dönemin üst düzey komutanların bulunduğu askerler gözaltına alınmıştı. Operasyonun 6. dalgasında ise ilk kez siviller hakkında gözaltı kararı çıkmış oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow