hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son 10 günde çıkarılacak yasalar belirlendi

    Son 10 günde çıkarılacak yasalar belirlendi
    expand

    Meclis 1 Temmuz'da tatile girmeye hazırlanıyor. Son 10 gün öncesinde çıkarılacak yasalar belirlendi. Listede yargı reformu ve özel yetkili mahkemelerle ilgili düzenleme yok. Pazartesi toplanacak olan Bakanlar Kurulu'nda son karar verilecek. Kürtaj ile ilgili düzenlemenin tatil öncesi gündeme getirilip getirilmeyeceği de yine Bakanlar Kurulu'nda netleşecek.

    AK Parti'deki genel  irade Meclis'in 1 Temmuz'da tatile girmesi. Planlamalar da o takvime göre yapılıyor. Kalan sürede çıkarılacak düzenlemelerin listesi hazır.

    O listede 3. yargı paketi ve özel yetkili mahkemeler ile ilgili CMK'da yapılması planlanan düzenleme yok.

    AK Parti kulislerine göre, iki düzenlemenin de ekim ayına bırakılma nedeni hem henüz nihai kararın verilmemesi  hem de  takvimin daralması.

    Yani yargı reformunda da CMK'da özel yetkili mahkemelerin yetkilerini düzenleme konusunda da henüz net bir karara varılmış değil.

    Son anda görüş değişikliği olmazsa her iki düzenleme de tatil öncesi gündeme gelmeyecek.

    Meclisin önünde son 10 gün kaldı. O süre içinde de önce "devlet sırrı tasarısı" yasalaştırılacak. Sonrasında yine bir açılım düzenlemesi olan Ayrımcılık Komisyonu için mesai yapılacak.

    Türk Ticaret Kanunu değişiklikleri, sezaryeni tıbbı zorunluluğa bağlayan torba yasa teklifi de gündemde. Eşi başörtülü subaylara kurmaylık yolunu açan teklif de 40 bin öğretmen ve 30 bin polis alımına olanak tanıyan teklif de yasalaştırılacak düzenlemeler arasında.

    Kürtaja ilişkin yapılması planlanan yasal düzenlemenin ise tatil öncesinde gündeme getirilip getirilmeyeceği   henüz net değil. Bu konudaki karar ilk Bakanlar Kurulu'nda alınacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow