hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarhan: "Zihniyet değişmedikçe tüm mahkemeler sizin"

    Tarhan: Zihniyet değişmedikçe tüm mahkemeler sizin
    expand

    CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, özel yetkili mahkemelere ilişkin esasın gizlenmesini, "sahtecilik" olarak niteleyerek, "İstediğiniz kadar yetkisini sınırlandırın, kapatın, ceberut zihniyetinizi değiştirmediğiniz takdirde tüm mahkemeler size görev yapacaktır" dedi.

    Tarhan, bir grup milletvekiliyle Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması tartışmasıyla ilgili, "Ne oldu da bugün özel yetkili mahkemelerin kaldırılması iktidar tarafından gündeme taşındı?" diye sordu.

    "Yapılan bir tür sahtecilik"

    Özel yetkili mahkemelerin, tüm uzantılarıyla, yargılama yöntemlerinden  tutkulama sürelerine kadar tüm fikri yapısıyla birlikte kaldırılması gerektiğini ifade eden Tarhan, "Makyajla uğraşmaktan ve esası gizlemekten vazgeçsinler. Çünkü bu bir tür sahtecilik" diye konuştu.

    "DGM'leri kaldırmışlardı da ne oldu? Özel yetkili mahkemeleri  kaldırdıklarında da DGM'leri kaldırdıkları gibi bir sonuçla karşılaşacaksak, bunun hiçbir anlamı yok" diyen Tarhan, şöyle devam etti: "Yurt dışında olmasına rağmen bir çağrıyla gemiden inip ifade vermeye gelenleri 'kaçma tehlikesi' gibi komik bir gerekçeyle tutuklanamaya devam edeceklerse, hiçbir anlamı yok. Milletvekillerini, seçilmişleri, öğrencileri, askerleri, gazetecileri, sırf gözdağı vermek için keyfi olarak zindanlarda tutmaya devam edeceklerse hiçbir anlamı yok. İstediğiniz kadar özel yetkili mahkemelerin yetkisini sınırlandırın, kapatın, ceberut zihniyetinizi değiştirmediğiniz takdirde tüm mahkemeler size özel mahkemeler olarak görev yapacaktır ve emrinize amade olacaktır."

    "Kimseyi savaş suçuna ortak etmeyin"

    Tarhan, Suriye ile ilişkilerde gelişmelerin son derece kaygı verici olduğu kaydetti. Kimseyi savaş gibi bir suça ortak etmemelerini isteyen Tarhan, her türlü savaş kışkırtıcılığına karşı onurluca direnilmesi gerektiğini söyledi. Tarhan, "Kırmızı çizgileri ABD Dışişleri Bakanı tarafından açıklanan, dış politikası başka devletler tarafından çizilen devletseniz, o zaman gelmekte olan kirli bir oyundur. Bu kirli oyunun içinde olmamalıyız. Buna direnmeliyiz. Türkiye, emperyalistlerin sırtını sıvazlayıp her işine alet edeceği bir ülke olmaktan çıkmalıdır. Ben bir anne olarak tüm annelere sesleniyorum; yeterince oğul verdik bu topraklara, daha fazla vermek istemiyoruz" dedi.

    "Hep birlikte 'savaşa hayır' diyelim!"

    Bitişik komşuların birbirine terör ve kan ihraç etmesini istemediklerini belirten Tarhan, "Bizi yönetenler, yargıda olduğu gibi dış politikada da ruhlarını şeytana satmasınlar. Hep birlikte 'savaşa hayır' diyelim" diye konuştu.

    Kapatılan adliyeler

    CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan da, bazı ilçelerde adliyelerin kapatılması kararından vazgeçildiğini ifade ederek, "Bir haftada hangi kriterler değişmiştir?" diye sordu. HSYK'nın "özel yetkili Adalet Bakanı'nın talimatıyla hareket ettiğini" savunan Bayraktutan, "Lütfen bu yanlıştan dönün" dedi.

    CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da "Yargıda tasarruf olmaz. Bu hastaneleri, okulları kapatmaya benzer' diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow