hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'deki zam protestosunda arbede!

    Mersindeki zam protestosunda arbede
    expand

    Mersin'de son günlerde yapılan zamları protesto etmek için kendilerini direğe zincirleyen grup ve bunlara destek veren arkadaşları ile polis arasında arbede yaşandı. Arbede sonrası 12 kişi gözaltına alındı.

    Sosyalist Demokrasi Partili (SDP) 6 kişi son günlerde yapılan zamları protesto etmek için "Savaş hükümeti istemiyoruz, zamlar geri çekilsin" pankartı açarak kendilerini Atatürk Caddesi'ndeki Ticaret ve Sanayi Odası'nın önündeki aydınlatma direğine zincirledi.

    Gruptakiler burada AK Parti ve son günlerde yapılan zamlar aleyhine sloganlar atmaya başladı. Olay yerine çevik kuvvet ve asayiş ekipleri sevk edilerek çevrede önlem aldı.

    Polis, basın açıklaması yapan gruba dağılmaları yönünde 10 dakika süre verdi.

    Bu sırada çevrede toplanan ve arkadaşlarına destek vermek için gelen bazı kişiler ise polisin uzaklaşın çağrısına uymadı. Bunun üzerine Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri kalabalığa müdahale etti.

    Çıkan arbede sonucu polisin uyarılana uymayan 6 kişi gözaltına alınarak Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Daha sonra eylemci guruba 10 dakika daha süre verildi.

    Bu sürenin dolduğu halde dağılmamaları üzerine demir kesme makası ile zincir kesilerek müdahale edildi.

    Zincirli eylemcilerden 6'sı da gözaltına alındı. Emniyete götürülen 12 kişinin sorgusunun sürdüğü bildirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow