hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Savaş karşıtlarına polis müdahalesi

    Savaş karşıtlarına polis müdahalesi
    expand

    Ankara'da savaş karşıtı gösteri yapanlar, tezkerenin görüşüldüğü TBMM'ye yürümek istedi. Polis ekipleri TBMM'ye yürümek isteyen gruba biber gazı ile müdahale etti. Çanakkale'de de AK Parti İl Başkanlığı'na yürüyüp basın açıklaması yapmak isteyen gruba da polis müdahale etti.

    Ankara'da Meclis'e yürümek isteyen savaş karşıtı gruba polis biber gazı ile müdahalede bulundu. Meclis'in karşısında oturma eylemi yapan grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

    Halk Evleri'ne üye yaklaşık 50 kişilik grup, "Savaşa hayır" pankartı açıp, sloganlar atarak Meclis'e yürüdü. Konur Sokak'tan Akay girişine kadar yürüyen grup, burada polis barikatı ile karşılaştı. Grup, Meclis'in karşı tarafında kurulan barikatla durduruldu. Bunun üzerine, eylemciler, Meclis'e girmek için polis barikatına yüklendi. Polis, grubu yürütmeyerek biber gazı ile müdahale etti. Polisin müdahalesi ile çok sayıda eylemci fenalık geçirdi. Ardından polis barikatı önünde oturarak eyleme devam eden grup, kısa süre sonra tekrar yürümek istedi.

    Polis, biber gazı ile gruba ikinci kez müdahalede bulundu. Eylemciler, yaklaşık 1 saatlik beklemenin ardından basın açıklaması yaptı ve slogan atarak dağıldı.

    Çanakkale
    Çanakkale'de bir grup, Suriye konusundaki tezkerenin Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilmesini protesto etti. AK Parti İl Başkanlığı önüne yürüyüp basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis biber gazı ve su sıkarak müdahale etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow